Da li su ovim alatom ugrožena autorska prava?

Meta izdaje AudioCraft AI alat za kreiranje muzike od teksta

Hi-techLifestyleSvet

3.8.2023 17:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Meta izdaje AudioCraft AI alat za kreiranje muzike od teksta Meta izdaje AudioCraft AI alat za kreiranje muzike od teksta
Kompanija Meta je predstavila svoj AI alat otvorenog koda pod nazivom AudioCraft koji će pomoći korisnicima da kreiraju muziku i audio na osnovu tekstualnih... Meta izdaje AudioCraft AI alat za kreiranje muzike od teksta

Kompanija Meta je predstavila svoj AI alat otvorenog koda pod nazivom AudioCraft koji će pomoći korisnicima da kreiraju muziku i audio na osnovu tekstualnih upita.

Alat AI dolazi u paketu sa tri modela, AudioGen, EnCodec i MusicGen i radi za muziku, zvuk, kompresiju i generisanje saopštili su iz kompanije Meta, a prenosi Reuters.

MusicGen se obučava koristeći muziku u vlasništvu kompanije i posebno licenciranu muziku, dodaje se.

Umetnici i stručnjaci iz industrije izrazili su zabrinutost zbog kršenja autorskih prava, jer softver za mašinsko učenje funkcioniše tako što prepoznaje i odgovara na obrasce pomoću podataka preuzetih sa interneta.

Ranije ove godine, kompanija Alphabet je predstavila svoj eksperimentalni AI alat za generisanje zvuka pod nazivom MusicLM.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...