"Call of Duty" menja vlasnika

Microsoft kupuje Activision Blizzard

BiznisBolji posaoHi-techLifestyleSvet

18.1.2022 17:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Microsoft kupuje Activision Blizzard Microsoft kupuje Activision Blizzard
Microsoft je saopštio u utorak da će kupiti kompaniju Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara u gotovini. Pomenuta kompanija je proizvođač popularne video igre... Microsoft kupuje Activision Blizzard

Microsoft je saopštio u utorak da će kupiti kompaniju Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara u gotovini. Pomenuta kompanija je proizvođač popularne video igre „Call od Duty“ i treća najveća u industriji.

Ponuda kompanije Microsoft glasi 95 dolara po akciji, sa premijom od 45 odsto. Akcije proizvođača Activision Blizzard porasle su za skoro 38 procenata na 65,39 dolara po objavi vesti, prenosi Reuters.

„Igre su najdinamičnija i najuzbudljivija kategorija zabave na svim platformama danas i igraće ključnu ulogu u razvoju metaverzalnih platformi“, saopštio je Microsoft.

Potražnja za video igricama porasla je tokom pandemije, jer su potrošači zaglavljeni kod kuće više vremena provodili igrajući se. Kolekcija igara proizvođača Activision Blizzard daje prednost platformi Microsoft za igre u odnosu na Xbox kompanije Sony.

Prošle nedelje izdavač video igara Take-Two Interactive Software Inc saopštio je da će kupiti kompaniju Zynga proizvođača igrice „FarmVille“ za 11 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...