virus ponovo uzima maha?

Modna kompanija E-Land zatvara prodavnice u Kini zbog Covida-19

BiznisLifestyleLuksuzSvetZdravlje

27.4.2022 19:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Modna kompanija E-Land zatvara prodavnice u Kini zbog Covida-19 Modna kompanija E-Land zatvara prodavnice u Kini zbog Covida-19
Zabrinutost zbog poslovanja E-Land-a u Kini raste jer su kineske vlasti primorane da zatvore sve više prodavnica koje vodi modna kompanija usled brzog širenja... Modna kompanija E-Land zatvara prodavnice u Kini zbog Covida-19

Zabrinutost zbog poslovanja E-Land-a u Kini raste jer su kineske vlasti primorane da zatvore sve više prodavnica koje vodi modna kompanija usled brzog širenja zaraze Covid-19, prema zvaničnicima industrije u sredu.

U utorak, 26. aprila, kineska vlada je saopštila da je Šangaj imao 16.980 novih infekcija dnevno i još 52 smrtna slučaja. Covid-19 se širi i u Pekingu, što je navelo Kinu da zatvori pekinški okrug Čaojang.

E-Land vodi oko 10 prodavnica u Čaojangu i one su privremeno zatvorene prema trenutnoj regulativi.

Čaojang ima 3,5 miliona ljudi, što je samo 16 odsto od 22 miliona stanovnika Pekinga. Međutim, ima najveću populaciju među 16 okruga glavnog grada.

E-Land je saopštio da ne upravlja velikim brojem prodavnica u Čaojangu, tako da zatvaranje okruga neće previše oštro uticati na poslovanje modne kompanije.

„Nemamo velikih problema sa zatvaranjem u Čaojangu, jer imamo samo 10 prodavnica u okrugu. Takođe, naš proizvodni pogon je u Vijetnamu, tako da možemo da nastavimo sa radom i isporukom prozivoda Kini“, poručili su iz ove kompanije.

Međutim, ako kineska vlada odluči da reguliše više okruga u Pekingu, situacija bi se mogla pogoršati za E-Land.

Nakon što je kineska vlada zatvorila Šangaj 28. marta, 230 E-Land prodavnica nije radilo mesec dana.

Kineska vlada je prvobitno saopštila da će ukinuti zabranu u Šangaju do 4. aprila. Međutim, kako se situacija sa pandemijom u gradu pogoršavala, vlada je odlučila da produži zabranu na neodređeno vreme.

„Kako se period zatvaranja nastavlja u Šangaju i Pekingu, lokalne modne firme će morati više da trpe. Ne mogu ništa da urade povodom odluke kineske vlade“, rekao je zvaničnik lokalne modne kompanije.

  • DJORDJE1

    27.4.2022 #1 Author

    To sigurno neće uticati značajno na njihovo poslovanje.

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.4.2022 #2 Author

    Ocekujemo ga na velika vrata na jesen…

    Odgovori

  • TINA

    27.4.2022 #3 Author

    Zar opet

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    28.4.2022 #4 Author

    Sve je krenulo od Kine. Samo čekam kada će ponovo stići kod nas. Plandemija nisu zaboravili ni pored rata. Čudno mi je samo kako duboka država ima toliki uticaj na Kinu ili sui ponovo pustili neki virus iz stranih laboratorija u Kini.

    Odgovori

    • VERA

      16.5.2022 #5 Author

      Jesu dosta sumnjivi, podeljena su doduše mišljena i struke oko toga odakle je došao virus kovida.

      Odgovori

  • SNEZANA

    28.4.2022 #6 Author

    Ponovo se vrtimo u krug nazalost…

    Odgovori

  • Emilija

    28.4.2022 #7 Author

    Nazalost to se i ocekivalo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...