Gigant u sektoru hrane i pića širi portfolio

Mondelez International preuzima kompaniju za proizvodnju čokoladica za 2,9 milijardi dolara

BiznisInvesticijePoslovanjeSvet

21.6.2022 09:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mondelez International preuzima kompaniju za proizvodnju čokoladica za 2,9 milijardi dolara Mondelez International preuzima kompaniju za proizvodnju čokoladica za 2,9 milijardi dolara
Iz kompanije Mondelez International u ponedeljak je saopšteno da će otkupiti firmu za proizvodnju energetskih čokoladica Clif Bar & Company za 2,9 milijardi dolara... Mondelez International preuzima kompaniju za proizvodnju čokoladica za 2,9 milijardi dolara

Iz kompanije Mondelez International u ponedeljak je saopšteno da će otkupiti firmu za proizvodnju energetskih čokoladica Clif Bar & Company za 2,9 milijardi dolara i time proširiti svoje globalno poslovanje. 

Kompanija će platiti i dodatne svote prodavcima u zavisnosti od njihovih zarada u firmi Clif Bar, najavili su iz Mondeleza.

Kako navode iz kompanije, biće otkupljeni brendovi Clif, Luna i Clif Kid, čime će nastati globalna franšiza za grickalice vredna više od milijardu dolara, piše Reuters.

“Mondelez International je pravi pravi partner koji dolazi u pravo vreme da pruži podršku Clifu”, rekla je generalna direktorka kompanije Clif Bar & Company Sali Grajms (Sally Grimes), dodajući da su ciljevi i kulture poslovanja u ove dve kompanije usklađeni, kao i da bi ovaj ugovor ubrzao rast Clifa.

Mondelez će nastaviti da proizvodi grickalice po kojima je Clif poznat u svojim fabrikama u Ajdahu i Indijani (SAD).

Akvizicija kompanije Clif je deveto po redu u nizu preuzimanja koja je od 2018. godine Mondelez sprovodi, sa ciljem da proširi portfolio i osigura dugoročni rast.

U Mondelezu očekuju da će organski neto profit kompanije u 2022. godini porasti četiri odsto, dok je ciljani nivo za dugoročni rast iznad tri odsto.

  • MAJALG

    21.6.2022 #1 Author

    Oduvek me je fasciniralo kako cokolada ili u ovom slucaju cokoladice mogu da donesu milione a i miliarede kada se napravi ozbiljan brend.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...