Održana godišnja Šangajska konferecija

Na skupu o veštačkoj inteligenciji potpisani ugovori od 5,5 milijardi dolara

Hi-techSvet

10.7.2023 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Na skupu o veštačkoj inteligenciji potpisani ugovori od 5,5 milijardi dolara Na skupu o veštačkoj inteligenciji potpisani ugovori od 5,5 milijardi dolara
Tokom Svetske konferencije o veštačkoj inteligenciji (AI) 2023. godine u Šangaju potpisani su kupovni i investicioni ugovori vredni više milijardi, prenosi Kineska medijska grupa... Na skupu o veštačkoj inteligenciji potpisani ugovori od 5,5 milijardi dolara

Tokom Svetske konferencije o veštačkoj inteligenciji (AI) 2023. godine u Šangaju potpisani su kupovni i investicioni ugovori vredni više milijardi, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Vu Đinčeng, direktor Šangajske gradske komisije za ekonomiju i informacione tehnologije, rekao je da su na konferenciji, održanoj 8. jula, potpisani ugovori o nameri kupovine u vrednosti od 11 milijardi juana (1,5 milijardi dolara) i 32 velika investiciona projekta u vrednosti od 28,8 milijardi juana (približno četiri milijarde dolara), piše Beta.

Rekordan broj od preko 400 kompanija učestvovao je na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je imala ukupnu izložbenu površinu od 50.000 kvadratnih metara. Obe cifre su najveće od 2018. godine, kada je svečano otvorena godišnja manifestacija.

Na konferenciji je takođe zabeležen debi više od 30 novih proizvoda. Vu je rekao da će Šangaj u potpunosti iskoristiti „magnetski efekat“ konferencije za promovisanje zdravog razvoja industrije veštačke inteligencije.

Vang Džiđija, direktor Odeljenja za veštačku inteligenciju Šangajske gradske komisije za ekonomiju i informatizaciju, rekao je da će Šangaj dati punu igru sveobuhvatnim prednostima grada, okupiti globalne inovacione resurse, privući visokokvalitetne timove u zemlji i inostranstvu.

Domaćin konferencije bili su Grad Šangaj i sedam centralnih vladinih agencija, uključujući Nacionalnu komisiju za razvoj i reforme i Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija Kine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...