NAJVEĆU POMOĆ U PANDEMIJI DOBILE AVIOKOMPANIJE Do sada izdvojene 123 milijarde evra

SvetVesti

27.5.2020 13:23 Autor: Julijana Vincan 1

NAJVEĆU POMOĆ U PANDEMIJI DOBILE AVIOKOMPANIJE Do sada izdvojene 123 milijarde evra NAJVEĆU POMOĆ U PANDEMIJI DOBILE AVIOKOMPANIJE Do sada izdvojene 123 milijarde evra
Vlade širom planete do sada su izdvojile 123 milijarde dolara za pomoć aviokompanijama pogođenim pandemijom korona virusa, saopštila je Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj... NAJVEĆU POMOĆ U PANDEMIJI DOBILE AVIOKOMPANIJE Do sada izdvojene 123 milijarde evra

Vlade širom planete do sada su izdvojile 123 milijarde dolara za pomoć aviokompanijama pogođenim pandemijom korona virusa, saopštila je Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).

Istovremeno, 45 odsto tog iznosa čine subvencije za isplatu plata, ulaganja u osnovni kapital i poreske olakšice, a preostalih 55 procenta čine državni krediti koje će kompanije morati da otplate, izjavili su iz IATA na brifingu za novinare u Ženevi u utorak, prenosi „SeeBiz“.

„Vlade moraju biti svesne da će sve veći teret duga imati svoje posledice. To znači da će oporavak biti mnogo duži i teži“, istakao je direktor IATA Aleksandre de Žuniak (Alexandre de Juniac).

IATA procenjuje da će ukupni dug aviokompanija do kraja godine dostići 550 milijardi dolara. Na kraju 2019. godine on je iznosio 430 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...