NBA All Star uvertira u napetu završnicu sezone

Na parketu će „zaigrati“ 400 miliona dolara

LifestyleSvetZanimljivosti

20.2.2022 17:31 Autor: Marko Miladinović 16

Na parketu će „zaigrati“ 400 miliona dolara Na parketu će „zaigrati“ 400 miliona dolara
Između nedelje i ponedeljka po centralnoevropskom vremenu biće održan tradicionalni revijalni All Star susret najvećih zvezda američke NBA košarkaške lige. Treći put zaredom jedan... Na parketu će „zaigrati“ 400 miliona dolara

Između nedelje i ponedeljka po centralnoevropskom vremenu biće održan tradicionalni revijalni All Star susret najvećih zvezda američke NBA košarkaške lige. Treći put zaredom jedan teren iz Istočne konferencije lige biće domaćin – ovaj put Klivlend, posle Atlante i Čikaga prethodne dve godine.

Otkako je promenjen format biranja igrača u timove Istoka i Zapada, tako da samo prve petorke čine košarkaši iz ovako geografski podeljenih teritorija, a rezerve biraju kapiteni, odnosno zvezde koje su dobile najviše glasova po izboru publike – snage su izjednačenije, a višegodišnja dominacija Zapada više ne dolazi do izražaja.

Ipak, sve je to manje bitno. Utakmica nema veliki takmičarski značaj, niti su u njoj važne trenerske zamisli i taktike. U prvom planu je „šoutajm“, lepi potezi za privlačenje publike.

Može se reći da jedino igračima All Star utakmica ima veliku važnost, jer se računa kao jedna recka više u merenju njihovog prestiža i kvaliteta, ali takođe donosi i bonus u finansijskim pregovorima u prelasku iz jednog u drugi klub, kao i prilikom izračunavanja godišnje zarade, slično kao prilikom uvrštavanja u prvu, drugu ili treću petorku lige na kraju sezone.

Najbolji primer za to je možda upravo naš Nikola Jokić, koji je dvaput bio u prvoj petorki lige, jednom MVP, a sada i četvrti put učesnik All Star susreta, zbog čega ga sledeće sezone možda očekuje potpisivanje najskupljeg ugovora u istoriji NBA, vrednog oko 241 miliona dolara za pet sezona. To je značajno poboljšanje u odnosu na već visokih 147,7 miliona dolara za pet godina po aktuelnom ugovoru koji ima.

sportovi
Foto: Pixabay.com

All Star meč u Klivlendu ostaće u senci neverovatnog prelaznog roka koji se završio tek pre nekoliko dana, u kome je došlo do „bombastične“ razmene dve nezadovoljne zvezde – Džejmsa Hardena (James Harden) i Bena Simonsa (Ben Simmons), između timova Philadelphia 76ers i Brooklyn Nets, u više desetina miliona dolara skupoj transakciji koja je uključivala ukupno pet igrača i dva pika prve runde drafta.

Da li su time ova dva tima postala ujedno i najveći kandidati za osvajanje titule ove godine ostaje da vidimo na terenima, ali mnogi analitičari su skeptični da će Simons i Harden, koji su tražili previše, a davali premalo u svojim prethodnim timovima, zaista i omogućiti taj presudni korak.

Što se tiče samog All Star susreta, ove godine su kapiteni timova Lebron Džejms (Lebron James) i Kevin Durent (Kevin Durant), koji je pod znakom pitanja da li će uopšte zaigrati zbog povrede. Njih dvojica su dobili najviše glasova publike.

Ako se uzmu u obzir objedinjene vrednosti godišnjih zarada prvoizabranih deset košarkaša, odnosno obe ovogodišnje prve petorke košarkaških zvezda, dolazimo do podatka da će na parketu dvorane u Klivlendu u jednom trenutku „igrati“ oko 400 miliona dolara. Red bi onda i bio da ti igrači prirede publici pravi spektakl.

  • Milovan94

    20.2.2022 #1 Author

    Jedva čekam da gledan.

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    20.2.2022 #2 Author

    Kokice i kauč ☝

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.2.2022 #3 Author

    To ce biti pravi spektakl!

    Odgovori

  • STRELAC

    20.2.2022 #4 Author

    Kao i svake godine,ocekuje nas spektakl…!!!

    Odgovori

  • Zorica S.

    21.2.2022 #5 Author

    Pravo uzivanje gledati dobar tim….

    Odgovori

    • IVAN

      21.2.2022 #6 Author

      E ljudi moji ovo je nekada bila prava poslastica gledati,pravi spektakl…ali nema vise kvaliteta nema atraktivnih poteza,,novci su na 1.mestu nazalost bitno je koliko su placeni ti igraci a.kvalitet?

      Odgovori

  • SANJA

    21.2.2022 #7 Author

    Toliko para se daje na sport,svaka cast sportistima,zasluzili su,ali koliko ima bolesne dece!

    Odgovori

  • BRANA19

    21.2.2022 #8 Author

    Za dobre sportiste i treba …

    Odgovori

  • LUKA

    21.2.2022 #9 Author

    Bice spektakularno

    Odgovori

  • Maša

    21.2.2022 #10 Author

    Eto zabave za sve!

    Odgovori

  • NIKOLA.NIDZO

    21.2.2022 #11 Author

    extra

    Odgovori

  • VANJA

    21.2.2022 #12 Author

    Preveliki novac se ulaze u sport!

    Odgovori

  • Lelica

    21.2.2022 #13 Author

    Supeer,all star jedna od boljih organizacija!

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    21.2.2022 #14 Author

    samo neka se oni igraju ogroman novac se vrti samo od ulaznica i reklama se zaradi više

    Odgovori

  • TINA

    3.3.2022 #15 Author

    To je super sve , jos samo da se neki procenat od tog novca obavezno I izdvaja u humanitarne svrhe

    Odgovori

  • BIJUTI27

    10.12.2023 #16 Author

    Precenjeno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...