NEPOVERENJE BANAKA SA VOL STRITA Bez kreditiranja evropskih kompanija tokom pandemije

SvetVesti

24.4.2020 18:24 Autor: Vladimir Jokanović 0

NEPOVERENJE BANAKA SA VOL STRITA Bez kreditiranja evropskih kompanija tokom pandemije NEPOVERENJE BANAKA SA VOL STRITA Bez kreditiranja evropskih kompanija tokom pandemije
Američke banke JP Morgan, Goldman Sachs i BofA povlače uslugu kreditiranja evropskih kompanija tokom pandemije korona virusa. Bankari, savetnici i rukovodioci ocenjuju da su... NEPOVERENJE BANAKA SA VOL STRITA Bez kreditiranja evropskih kompanija tokom pandemije

Američke banke JP Morgan, Goldman Sachs i BofA povlače uslugu kreditiranja evropskih kompanija tokom pandemije korona virusa. Bankari, savetnici i rukovodioci ocenjuju da su veliki američki kreditori postali izuzetno oprezni u odobravanju zajmova velikim korporativni klijentima.

JP Morgan nedavno se povukao u Nemačkoj iz razgovora o dodatnoj kreditnoj liniji za BASF, najveću svetsku hemijsku grupu, navodi Business Insider, pozivajući se na neimenovane izvore FT, koji su bili uključeni u pregovore. Bank of Amerika pozajmila je upola manje nego ostalih šest međunarodnih banaka koje su učestvovale u grupnom odobravanju tri milijarde evra kredita za Adidas.

Goldman Sachs koji je u aprilu učestvovao u odobravanju 3,5 milijarde vrednog grupnog zajma za italijansko-američki Fiat Crysler nije se odazvala pozivu za učešće u sličnom 12 milijardi vrednom projektu kreditiranja nemačkog Daimlera.

Prema ocenama neimenovanih direktnih učesnika u pregovorima „Amerika na prvom mestu“ postaje jasan obrazac ponašanja banaka. Analitičari upozoravaju da bi se mogao ponoviti scenario od pre 12 godina i svetske ekonomske krize, kada se Wall Street okrenuo saradnji sa matičnim kompanijama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...