šesti mesec zaredom

Nepromenjena stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a u martu

Svet

16.5.2024 19:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nepromenjena stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a u martu Nepromenjena stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a u martu
Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u martu ostala je nepromenjena šesti mesec zaredom na 4,9 odsto, prema podacima... Nepromenjena stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a u martu

Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u martu ostala je nepromenjena šesti mesec zaredom na 4,9 odsto, prema podacima objavljenim u četvrtak.

U martu je 15 zemalja OECD-a zabeležilo stopu ispod ili jednaku pet odsto, uključujući Nemačku, Japan, Meksiko i Sjedinjene Američke Države, saopštila je grupa sa sedištem u Parizu, prenosi Anadolu Agency.

Broj nezaposlenih u OECD-u porastao je na 34,2 miliona u martu sa 33,9 miliona u februaru, prvenstveno zbog povećanja broja nezaposlenih žena, navodi se u saopštenju.

Stopa nezaposlenosti žena u OECD-u porasla je za 0,7 procentnih poena u odnosu na mesec ranije na 5,3 odsto u martu, dok je stopa za muškarce bila uglavnom stabilna.

Tokom marta stopa nezaposlenosti OECD-a među mladima (uzrasta od 15 do 24 godine) bila je na stabilnom nivou od 10,9 odsto u mesecu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.