Opasnost od tornada zaustavila istočnu obalu u SAD

Nevreme zatvorilo kancelarije američke vlade

SvetU fokusu

8.8.2023 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nevreme zatvorilo kancelarije američke vlade Nevreme zatvorilo kancelarije američke vlade
Kancelarije američke vlade u oblasti Vašingtona zatvorene su u ponedeljak, 7. avgusta zbog nevremena. Širom istočne strane Sjedinjenih Američkih Država (SAD) stanovništvo je upozoreno... Nevreme zatvorilo kancelarije američke vlade

Kancelarije američke vlade u oblasti Vašingtona zatvorene su u ponedeljak, 7. avgusta zbog nevremena. Širom istočne strane Sjedinjenih Američkih Država (SAD) stanovništvo je upozoreno na moguću pojavu tornada, olujnog vetra i velikog grada u toku dana.

Najveći rizik od nepogoda bio je u oblasti srednjeg Atlantika, uključujući Vašington. Na nekim mestima je mogao da se vidi vetar koji prelazi 121 km/h i grad veći od loptica za golf, navodi NWS, a prenosi Reuters.

Više od 800.000 kuća je izgubilo struju u južnim i srednjoatlantskim državama, prema navodima internet stranice PowerOutage.us.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo naložila je zaustavljanje svih planiranih letova na aerodromima u Njujorku, Vašingtonu, Filadelfiji, Atlanti i Baltimoru zbog grmljavine.

Biblioteke, muzeji, Nacionalni zoološki vrt, bazeni i druge opštinske i savezne službe u oblasti Vašingtona, takođe, su se rano zatvorile. Američka kancelarija za upravljanje personalom saopštila je da federalni službenici moraju da odu sa radnog mesta najkasnije u 15 časova.

FlightAware, sajt za praćenje letova, saopštio je da je otkazano više od 2.300 letova u SAD, uključujući 95 na nacionalnom aerodromu Regan u Vašingtonu. Još 6.800 američkih letova je odloženo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...