Japanski pregovarač ponovo u poseti gigantu američke industrije

Nippon Steel u misiji preuzimanja kompanije US Steel

BiznisSvet

3.7.2024 14:02 Autor: Vladimir Jokanović 0

Nippon Steel u misiji preuzimanja kompanije US Steel Nippon Steel u misiji preuzimanja kompanije US Steel
Zamenik predsednika japanske kompanije Nippon Steel Takahiri Mori planira da se sledeće nedelje ponovo vrati u SAD kako bi razgovarao o predloženom preuzimanju kompanije... Nippon Steel u misiji preuzimanja kompanije US Steel

Zamenik predsednika japanske kompanije Nippon Steel Takahiri Mori planira da se sledeće nedelje ponovo vrati u SAD kako bi razgovarao o predloženom preuzimanju kompanije U.S. Steel, saopštila je kompanija u sredu.

Planirana poseta Morija, ključnog pregovarača japanske firme za ovaj posao, dolazi nakon putovanja u SAD u maju i junu, što naglašava važnost ponude za preuzimanje vredne 15 milijardi dolara za četvrtog najvećeg svetskog proizvođača čelika.

Menadžment kompanije U.S. Steel podržao je ovu ponudu, ali se posao suočava sa otporom Bele kuće i moćnog sindikata United Steelworkers (USW), prenosi ChannelNewsAsia.

Nippon Steel je odbio da pruži dodatne detalje o Morijevoj sledećoj poseti. Prema izvoru upoznatom sa njegovim planovima putovanja, koji je želeo da ostane anoniman, Mori će putovati u nekoliko država gde U.S. Steel ima operacije i sastaće se sa lokalnim zvaničnicima, liderima zajednice i radnicima.

Tokom poslednjeg putovanja, Mori se sastao sa zaposlenima kompanije U.S. Steel i liderima zajednice kako bi bolje razumeo njihove stavove i video pozitivan odziv, saopštila je kompanija.

Jedan od najvećih proizvođača čelika u Severnoj Americi, US Steel sa sedištem u Pitsburgu, načelno je prihvatio krajem prošle godine ponudu japanske kompanije Nippon Steel za preuzimanje kompanije u gotovinskom poslu vrednom 14,9 milijardi američkih dolara, uključujući dugove.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.