Sve obaveze prema zaposlenima biće ispoštovane

Nippon Steel kupuje U.S. Steel za skoro 15 milijardi dolara

Svet

19.12.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nippon Steel kupuje U.S. Steel za skoro 15 milijardi dolara Nippon Steel kupuje U.S. Steel za skoro 15 milijardi dolara
Japanska kompanija Nippon Steel saopštila je da kupuje američku kompaniju U.S. Steel u transakciji vrednoj 14,9 milijardi dolara, što će doprineti značajnom skoku kapaciteta... Nippon Steel kupuje U.S. Steel za skoro 15 milijardi dolara

Japanska kompanija Nippon Steel saopštila je da kupuje američku kompaniju U.S. Steel u transakciji vrednoj 14,9 milijardi dolara, što će doprineti značajnom skoku kapaciteta tog proizvođača na ključnom tržištu.

Očekuje se da će transakcija pomoći kompaniji Nippon da svoj globalni kapacitet proizvodnje sirovog čelika približi na 100 miliona tona, dok će istovremeno proširiti svoju proizvodnju u SAD, gde se očekuje da će cene čelika porasti kako proizvođači automobila povećaju proizvodnju nakon nedavnih dogovora sindikata o prekidu štrajkova, piše Seebiz.

Sve obaveze U.S. Steel, kao i ugovori sa zaposlenima, uključujući kolektivne ugovore zaključene sa sindikatima, biće poštovani. Izvršni potpredsednik kompanije Takahiro Mori rekao je da kompanija posluje u SAD već 40 godina i da je uveren da će transakcija biti uspešno završena.

„Standard Steel, koji posedujemo u SAD, ima sindikat i mi imamo dobru istoriju saradnje sa sindikatima. Ne vidimo nikakva regulatorna ili konkurentska pitanja u vezi sa tim dogovorom“, rekao je Mori.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...