Japanska kompanija širi pogone u SAD

Nissan podigao globalne ciljeve za proizvodnju električnih vozila

AutomobiliInovacijeLifestyleSvet

27.2.2023 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nissan podigao globalne ciljeve za proizvodnju električnih vozila Nissan podigao globalne ciljeve za proizvodnju električnih vozila
Nissan Motor Co je u ponedeljak podigao svoje ciljeve prodaje električnih automobila i rekao da će povećati proizvodnju pogonskih agregata u Sjedinjenim Američkim Državama,... Nissan podigao globalne ciljeve za proizvodnju električnih vozila

Nissan Motor Co je u ponedeljak podigao svoje ciljeve prodaje električnih automobila i rekao da će povećati proizvodnju pogonskih agregata u Sjedinjenim Američkim Državama, jer želi da se jače uključi u tržišnu bitku u kojoj dominiraju noviji proizvođači automobila kao što je Tesla.

Japanski proizvođač automobila bio je pionir u proizvodnji električnih vozila (EV) sa svojim modelom Leaf koji se puni na baterije, ali se borio zajedno sa mnogim starim proizvođačima automobila protiv sve veće konkurencije u vidu spretnijih novih učesnika.

Nissan sada ima za cilj da EV – što uključuje i njegove napredne hibridne automobile na e-pogon – čine preko 55 odsto njegove globalne prodaje do fiskalne 2030. godine, sa prethodnog cilja od 50 odsto, navodi se u saopštenju koje je preneo Reuters.

Proizvođač automobila planira 27 novih modela električnih vozila do te godine, od kojih će 19 biti EV sa punim baterijama, navodi se u saopštenju.

Pored proizvodnje električnih vozila u svojoj fabrici u Smirni u Tenesiju, Nissan planira da izgradi električne pogone u svojoj fabrici Dešerd u istoj državi kako bi mogao da ispuni zahteve Zakona o smanjenju inflacije, rekao je u ponedeljak glavni operativni direktor Ašvani Gupta (Ahvani Gupta).

Nissan je uveren da će biti u skladu sa ovim zakonom Bajdenove (Joe Biden) administracije počevši od kalendarske 2026. godine, rekao je Gupta na brifingu za novinare.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...