tokom prošle godine zabeležen blagi tržišni pad

Direktor Opela očekuje da će se ulaganja u električne automobile isplatiti ove godine

EUSvetVesti

27.2.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Direktor Opela očekuje da će se ulaganja u električne automobile isplatiti ove godine Direktor Opela očekuje da će se ulaganja u električne automobile isplatiti ove godine
Novi izvršni direktor nemačkog proizvođača automobila Opel Florijan Hetl (Florian Huettl) ove godine očekuje veću prodaju nakon pada tokom 2022. godine. „Isplati se što... Direktor Opela očekuje da će se ulaganja u električne automobile isplatiti ove godine

Novi izvršni direktor nemačkog proizvođača automobila Opel Florijan Hetl (Florian Huettl) ove godine očekuje veću prodaju nakon pada tokom 2022. godine.

„Isplati se što je Opel u potpunosti predan električnim pogonima“, rekao je izvršni direktor za agenciju DPA u sedištu kompanije u Ruselshajmu, u blizini Frankfurta.

Rekao je da će povećanju prodaje doprineti kompaktni model Astra, koji će 2023. prvi put biti u prodaji tokom cele godine, a od proleća će se moći naručiti u potpuno električnoj verziji.

Prošle godine je podružnica Stellantis saopštila da nije uspela ostvariti svoj puni potencijal, delimično zbog nedostatka delova.

“Mnogi kupci još uvek čekaju svoj automobil“, rekao je Hetl. „Siguran sam da će 2023. biti bolja u pogledu dostupnosti komponenti i logističkog kapaciteta.“

Prošle godine jedina nemačka marka Stellantis grupe u Evropi registrovala je nešto više od 4.280 novih automobila, što je pad od 12 odsto. Tržišni udeo pao je za 0,3 odsto na 3,8 procenta, prema evropskom automobilskom udruženju ACEA.

Sam Stellantis, koji je spojen s proizvođačima PSA i Fiat-Chrysler, prošle nedelje je saopštio snažne godišnje rezultate. S rekordnom prodajom od gotovo 180 milijardi evra (190 milijardi dolara), druga najveća evropska automobilska grupa iza Volkswagena ostvarila je krajnju dobit od 17 milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...