NOVI PAKET POMOĆI JAPANSKOJ PRIVREDI Još 302 milijarde dolara za oporavak od pandemije

SvetVesti

27.5.2020 11:10 Autor: Julijana Vincan 0

NOVI PAKET POMOĆI JAPANSKOJ PRIVREDI Još 302 milijarde dolara za oporavak od pandemije NOVI PAKET POMOĆI JAPANSKOJ PRIVREDI Još 302 milijarde dolara za oporavak od pandemije
Japanska Vlada planira da uključi dodatnih 302 milijarde dolara direktne potrošnje u budžetske rashode, u okviru drugog paketa mera za ubalažavanje ekonomskog udara pandemije... NOVI PAKET POMOĆI JAPANSKOJ PRIVREDI Još 302 milijarde dolara za oporavak od pandemije

Japanska Vlada planira da uključi dodatnih 302 milijarde dolara direktne potrošnje u budžetske rashode, u okviru drugog paketa mera za ubalažavanje ekonomskog udara pandemije korona virusa, a odluka se očekuje u sredu.

Potrošnja u iznosu od 32.500 milijardi jena (302 milijarde dolara) biće deo stimulativnog programa vrednog 110.000 milijardi jena, navodi list „Mainichi“, a prenosi Tanjug. Ovaj iznos premašuje vrednost prethodnog povećanja budžetskih rashoda za podršku privredi od 25.600 milijardi jena, čime će ukupna vanredna sredstva koja je država do sada obećala premašiti 58.000 jena, u cilju smanjenja negativnih efektata zdravstvene krize na ekonomsku aktivnost.

Povećanje budžetske potrošnje podrazumeva i izdavanje dodatnih državnih obveznica, navodi japanski list. Japan je u aprilu doneo rekordni paket mera od 117.000 milijardi jena, koji je bio fokusiran na isplatu gotovine domaćinstvima i saniranje direktne štete od pandemije.

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je na konferenciji za novinare da će ukupan obim podsticaja iz dva ekonomska paketa premašiti 200.000 milijardi jena, što je oko 40 odsto bruto domaćeg proizvoda Japana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...