njegovi delovi se ipak prave u inostranstvu

Poleteo prvi putnički avion proizveden u Kini

BiznisSvet

29.5.2023 11:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Poleteo prvi putnički avion proizveden u Kini Poleteo prvi putnički avion proizveden u Kini
Prvi kineski putnički avion domaće proizvodnje obavio je prvi komercijalni let, što je prekretnica u višedecenijskim naporima te zemlje da se takmiči sa zapadnim... Poleteo prvi putnički avion proizveden u Kini

Prvi kineski putnički avion domaće proizvodnje obavio je prvi komercijalni let, što je prekretnica u višedecenijskim naporima te zemlje da se takmiči sa zapadnim rivalima u sektoru avio-saobraćaja.

Peking se nada da će komercijalni mlazni avion C919 biti dostojan suparnik stranim modelima kao što su Boeing 737 max i Airbus A320, iako mnogi njegovi delovi dolaze iz inostranstva, prenosi Mina.

Prvi kineski mlazni avion sa masovnim komercijalnim potencijalom takođe bi smanjio oslanjanje zemlje na stranu tehnologiju u vreme kada se veze sa Zapadom pogoršavaju.

„U budućnosti će većina putnika moći da bira da putuje velikim avionima domaće proizvodnje“, prenela je kineska državna televizija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...