Rukovodilac tehnološkog giganta odlazi sa pozicije nakon skoro 12 godina

Potpredsednik sektora za korporativni razvoj napušta kompaniju Meta

BiznisHi-techPoslovanjeSvet

20.10.2022 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Potpredsednik sektora za korporativni razvoj napušta kompaniju Meta Potpredsednik sektora za korporativni razvoj napušta kompaniju Meta
Rukovodilac u kompaniji Meta Platforms koji je bio ključna figura u toku akvizicija firmi Instagram, WhatsApp i Oculus saopštio je da napušta tehnološkog giganta.... Potpredsednik sektora za korporativni razvoj napušta kompaniju Meta

Rukovodilac u kompaniji Meta Platforms koji je bio ključna figura u toku akvizicija firmi Instagram, WhatsApp i Oculus saopštio je da napušta tehnološkog giganta.

Kako je naveo u objavi na svom Facebook profilu, potpredsednik sektora za korporativni razvoj Amin Zofonun (Zoufonoun) napraviće pauzu nakon skoro 12 godina rada.

“Rad na strateškim tehnološkim ugovorima je prilično intenzivan”, rekao je Zofonun.

Akviziciona strategija omogućila je kompaniji Meta da dođe na dominantnu poziciju u sferi društvenih mreža. Međutim, ovom strategijom kompanija je privukla i interesovanje tržišnih regulatora, posebno kada su u pitanju ugovori sa aplikacijama Instagram i WhatsApp, koje Federalna komisija za trgovinu u Sjedinjenim Američkim Državama pokušava da raskine.

Pritisak regulatora je u poslednjih nekoliko godina Meti otežao sklapanje takve vrste sporazuma.

  • kaćica

    20.10.2022 #1 Author

    Mozda promeni odluku

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.10.2022 #2 Author

    Koji je pravi odlaxak posle 12.gofina to cemo tek saznati…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...