POVEĆANJE ZARADA I BONUSI ZA ZAPOSLENE U VALJEVU Menadžment Gorenja potpisao sporazum sa sindikatima

BiznisSvetVesti

23.7.2020 11:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POVEĆANJE ZARADA I BONUSI ZA ZAPOSLENE U VALJEVU Menadžment Gorenja potpisao sporazum sa sindikatima POVEĆANJE ZARADA I BONUSI ZA ZAPOSLENE U VALJEVU Menadžment Gorenja potpisao sporazum sa sindikatima
Povećanje zarada u fabrici Gorenje u Valjevu, donošenje nove sistematizacije i uvođenje bonusa na osnovu postignutih ušteda predviđeno je novim sporazumom koji su potpisali... POVEĆANJE ZARADA I BONUSI ZA ZAPOSLENE U VALJEVU Menadžment Gorenja potpisao sporazum sa sindikatima

Povećanje zarada u fabrici Gorenje u Valjevu, donošenje nove sistematizacije i uvođenje bonusa na osnovu postignutih ušteda predviđeno je novim sporazumom koji su potpisali predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije (S SMS), Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) i menadžment Gorenja, saopštila je ova kompanije.

Direktor fabrike Gorenje u Valjevu Dejan Milutinović naglasio je, kako prenosi Tanjug, da ohrabruje povećanje tražnje za rashladnim uređajima koje proizvode za celu Evropu.

„Značajna je potražnja iz zemalja EU i Rusije za najnovijom generacijom frižidera, koju smo počeli da proizvodimo u martu. Sada nam je više nego ikada u fokusu efikasnost poslovanja, koju nastojimo da unapredimo primenom nove tehnologije i metoda u radu kojima doprinosimo većoj produktivnosti i kapacitetu proizvodnje, a tako i većoj prodaji i smanjivanju troškova. To je jedini način da se osigura dugoročna održivost poslovanja tokom očekivane globalne recesije, što je u interesu i kompanije i naših zaposlenih“, istakao je Milutinović.

Za dobar rad fabrike, osim posvećenih zaposlenih, važan je, kako je dodao, i konstruktivan dijalog sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

Printscreen Youtube

Zahvaljujući većoj produktivnosti i unapređenju procesa proizvodnje, biće izvodljivo i ostvarenje ušteda u troškovima proizvodnje po standardnoj jedinici u odnosu na isti period prošle godine, za šta će svim zaposlenima biti isplaćivani dodatni mesečni bonusi.

Zaposlenima će takođe biti isplaćivana stimulacija za rad tokom meseci u kojima se beleže povišene temperature u pogonima, julu i avgustu.

Predsednik sindikata S SMS, Slobodan Stanojlović izjavio je da su uvećanje zarada za sve zaposlene, ali i mogućnost ostvarenja dodatnih bonusa rezultat konstruktivnog socijalnog dijaloga, ali prevashodno nove sistematizacije u fabrici.

Predsednik sindikata ASNS Nenad Ðurđević takođe je istakao da su se pregovori sa mendažmentom kompanije relizovani na obostrano zadovoljstvo.

Uvećane zarade radnici Gorenja primiće već za jul mesec, dok su prvi bonusi isplaćeni 15. jula za ostvarene rezultate tokom juna.

Kompanija Gorenje, koja je od 2018. u vlasništvu Hisense Group, obeležava 70 godina poslovanja. Prvu fabriku u Srbiji otvorila je u Valjevu pre 14 godina i danas zapošljava više od 1.600 radnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...