Ubrizgavanje sredstava kao održavanje poverenja u nacionalnu ekonomiju

Program kreditiranja kineskih tehnoloških firmi vredan 70 milijardi dolara

Svet

8.4.2024 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Program kreditiranja kineskih tehnoloških firmi vredan 70 milijardi dolara Program kreditiranja kineskih tehnoloških firmi vredan 70 milijardi dolara
Kineska centralna banka uspostaviće program ponovnog pozajmljivanja od 500 milijardi juana (70 milijardi dolara) za podršku naučnom i tehnološkom sektoru u zemlji, navodi se... Program kreditiranja kineskih tehnoloških firmi vredan 70 milijardi dolara

Kineska centralna banka uspostaviće program ponovnog pozajmljivanja od 500 milijardi juana (70 milijardi dolara) za podršku naučnom i tehnološkom sektoru u zemlji, navodi se u saopštenju koje je preneo Reuters.

Ovaj program će ponuditi kredite preko 21 banke malim i srednjim tehnološkim kompanijama po kamatnoj stopi od 1,75 odsto.

Jednogodišnji krediti mogu se produžiti dva puta, svaki put do godinu dana, navodi se u saopštenju.

Kineski kreatori finansijske politike nastoje da povećaju likvidnost i povećaju poverenje u drugu po veličini svetsku ekonomiju dok posledice krize u sektoru nekretnina i trgovinski sukob sa SAD ozbiljno potkopavaju te pokušaje.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...