PROŠAO VRHUNAC KRIZE U RUSIJI Oporavak ekonomije 2021. godine, tvrdi Putin

SvetVesti

27.8.2020 16:20 Autor: Vladimir Jokanović 0

PROŠAO VRHUNAC KRIZE U RUSIJI Oporavak ekonomije 2021. godine, tvrdi Putin PROŠAO VRHUNAC KRIZE U RUSIJI Oporavak ekonomije 2021. godine, tvrdi Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je ruska ekonomija prošla vrhunac krize i problema u ovoj godini i da 2021. sledi... PROŠAO VRHUNAC KRIZE U RUSIJI Oporavak ekonomije 2021. godine, tvrdi Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je ruska ekonomija prošla vrhunac krize i problema u ovoj godini i da 2021. sledi oporavak.

Putin je u intervjuu za TV kanal Rosija-24 rekao da su rezultati ključnih makroekonomskih pokazatelja prilično stabilni, prenosi Tanjug, pozivajući se na TASS.

„Nasuprot prognozama o velikih fluktuacijama, trenutno imamo inflaciju od samo 3,4 odsto. Prema prognozama stručnjaka, ona će ove godine iznositi oko 3,4- 3,41 procenat“, naveo je Putin.

On je dodao da bi bilo bolje da je nivo cene nafte viši, ali da zemlja raspolaže potrebnim sigurnosnim rezervama. „Ipak naše (devizne) rezerve rastu. Povećavaju se i pored svih problema. To je dodatni sigurnosni instrument, koji je važan, naveo je Putin.

Ruski predsednik ocenio je da devizne rezerve nisu univerzalan lek, ali da su važne, jer ulivaju izvesnu sigurnost da će država biti u mogućnosti da izdvoji sredstva u slučaju potrebe, uključujući i za socijalne obaveze. Procenjeni pad BDP u Rusiji u 2020. godini je 4,5 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...