zabeležen pad u decembru 2022.

Rast maloprodaje u Brazilu na godišnjem nivou

BiznisSvet

9.2.2023 19:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Rast maloprodaje u Brazilu na godišnjem nivou Rast maloprodaje u Brazilu na godišnjem nivou
Brazilska maloprodaja je u decembru pokazala godišnji rast, ali je zabeležila pad na mesečnom nivou, pokazuju podaci objavljeni u četvrtak. Maloprodaja u Brazilu porasla... Rast maloprodaje u Brazilu na godišnjem nivou

Brazilska maloprodaja je u decembru pokazala godišnji rast, ali je zabeležila pad na mesečnom nivou, pokazuju podaci objavljeni u četvrtak.

Maloprodaja u Brazilu porasla je za 0,4 odsto godišnje u decembru, saopštio je Brazilski institut za geografiju i statistiku (IBGE), prenosi Anadolu Agency.

Brojka je bila mnogo niža od očekivanja o dobitku od 2,4 procenta nakon što je u novembru porasla za 1,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Međutim, na mesečnom nivou, obim maloprodaje je u decembru smanjen za 2,6 odsto, što je bio drugi uzastopni pad i najveći mesečni pad tokom 2022. godine, navodi IBGE u saopštenju.

Tržišne procene za ovu cifru trebale su da pokažu mesečnu kontrakciju od 0,7 odsto, nakon što je maloprodaja u novembru opala za 0,9 procenata u odnosu na prethodni mesec.

  • MAJA

    10.2.2023 #1 Author

    Statistika naša dika. Bas lepo po njihovu privredu

    Odgovori

  • Tina

    11.2.2023 #2 Author

    Nije lose da se ti podaci uporede sa istim tim podacima I u nasoj zemlji, radi jasnijeg I interesantnijeg pregleda situacije. A moze I sa drugim zemljama, napr. u Velikoj Britaniji

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.2.2023 #3 Author

    U svakoj zemlji neki mesec se poveca negde smanji,sto je normalno…

    Odgovori

  • DUSA

    9.5.2023 #4 Author

    A da li se zna kakva je statistika kod nas?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...