Najpoznatiji brend satova odlukom iznenadio „ovlašćene dilere”

Rolex kupuje maloprodajni lanac Bucherer

LifestyleLuksuzSvet

25.8.2023 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Rolex kupuje maloprodajni lanac Bucherer Rolex kupuje maloprodajni lanac Bucherer
Rolex kupuje maloprodajni lanac luksuzne robe Bucherer, a ugovor će po prvi put dati najvećem švajcarskom brendu satova veliko prisustvo u potrošačkoj prodaji. Bucherer... Rolex kupuje maloprodajni lanac Bucherer

Rolex kupuje maloprodajni lanac luksuzne robe Bucherer, a ugovor će po prvi put dati najvećem švajcarskom brendu satova veliko prisustvo u potrošačkoj prodaji.

Bucherer ima više od 100 prodavnica širom sveta i nastaviće da radi nezavisno, zadržati svoje ime i prodavati druge brendove satova, saopštio je Rolex, a prenosi Bloomberg.

 Finansijski uslovi nisu objavljeni.

Rolex je saopštio da je odluka o kupovini Bucherer poslovanja doneta nakon što je porodica koja kontroliše maloprodaju odlučila da proda svoju imovinu, a na osnovu višedecenijskog odnosa između dve privatne švajcarske kompanije.

Ova akvizicija otvara put Rolexu da počne široku prodaju svojih satova u sopstvenim prodavnicama. Trenutno postoji samo jedna prodavnica na svetu u vlasništvu i pod upravom Rolexa, u „rodnom” gradu Ženevi.

Iz Rolexa su rekli da će odnosi sa njegovim trenutnim maloprodajnim partnerima, poznatim kao „zvanični Rolex dileri“, ostati nepromenjeni.

Ipak, akvizicija će poznatom brendu dati veću kontrolu nad prodajom satova, kako novih, tako i polovnih.

Džon Koks (Jon Cox) iz revizorske kuće Kepler Cheuvreux, rekao je da bi prelazak Rolexa na maloprodaju mogao imati implikacije na prodavce na berzi kao što su Watches of Switzerland Group sa sedištem u Velikoj Britaniji i The Hour Glass u Singapuru.

Uprkos proizvodnji više od milion časovnika godišnje i sa više od devet milijardi švajcarskih franaka (13,79 milijardi dolara) godišnje prodaje, potražnja za najpopularnijim modelima Rolexa, kao što su Daytona, GMT i Submariner ronilački sat, daleko nadmašuje ponudu.

Kupci kod ovlašćenih dilera stavljaju se na liste čekanja koje mogu trajati mesecima, pa čak i godinama za najtraženije modele.

Kupovina maloprodajnog lanca Bucherer označava drugu značajnu promenu u maloprodajnoj strategiji Rolexa za manje od godinu dana. Kompanija je u decembru predstavila program za izdavanje sertifikata o autentičnosti za svoje polovne satove koji se prodaju kod ovlašćenih dilera, uključujući Bucherer.

Rolex satovi dominiraju na tržištu polovnih satova, čineći više kupljenih i prodatih satova po vrednosti nego bilo koji drugi brend.

Zauzimanje maloprodajnog tržišta i davanje većeg prisustva Rolexu i njegovom jeftinijem sestrinskom brendu Tudor u prodavnicama je „promena igre“, rekao je Oliver Muler (Oliver Müller) iz kompanije LuxeConsult.

  • SHALIMAR

    26.8.2023 #1 Author

    Ko bi rekao,u biznisu je sve moguce…

    Odgovori

  • MODESTY

    27.8.2023 #2 Author

    Sigurno su dobro procenili

    Odgovori

  • nemamvremenazato

    28.8.2023 #3 Author

    Dobar potez

    Odgovori

  • dare

    4.9.2023 #4 Author

    Ukida se monopol ovlacenih dilera satova Rolex na prostoru Zapadnog balkana, uvode se zakoni trzista, cene pristupacnije brza isporuka trazenih modela. Klijenti ce vise verovati brendu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...