turistička viza do šest meseci

Rusija odobrila olakšani vizni režim za građane 19 zemalja

BiznisSvetTurizam

21.2.2023 20:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Rusija odobrila olakšani vizni režim za građane 19 zemalja Rusija odobrila olakšani vizni režim za građane 19 zemalja
Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je u utorak dekret kojim se odobrava olakšani vizni režim za građane 19 zemalja. Državljani tih zemalja mogu da... Rusija odobrila olakšani vizni režim za građane 19 zemalja

Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je u utorak dekret kojim se odobrava olakšani vizni režim za građane 19 zemalja.

Državljani tih zemalja mogu da dobiju turističku vizu do šest meseci ako imaju hotelsku rezervaciju, navodi se u uredbi objavljenoj na portalu ruske vlade, prenela ja Anadolu Agency.

Facilitirane zemlje su Bahrein, Brunej, Kambodža, Kina, Indija, Indonezija, Iran, Demokratska Narodna Republika Koreja, Kuvajt, Laos, Malezija, Meksiko, Mjanmar, Oman, Saudijska Arabija, Srbija, Tajland, Turska i Filipini.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je 15. februara, govoreći u Donjem domu ruskog parlamenta, Državnoj dumi, najavio da Rusija planira u bliskoj budućnosti da uvede bezvizni režim sa 11 zemalja, kao i režim ublažavanja viznog režima sa šest zemalja.

Ministarstvo spoljnih poslova će do 1. juna objaviti izveštaj o mogućnosti uvođenja elektronskih viza za državljane još 70 zemalja, rekao je on i obećao da „neće biti problema za prijateljske zemlje“.

  • TATJANA

    22.2.2023 #1 Author

    E pa blago nama

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    22.2.2023 #2 Author

    Evropi se neće dopasti što smo ušli u kategoriju 19 prijateljski zemalja Rusije ali sta, da sde radi, to ionako znaju i vide.

    Odgovori

  • roka

    22.2.2023 #3 Author

    he,he … i kad sletiš, odmah u kamp za mobilizaciju !!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...