ukupna dužina 1.400 kilometara

SAD i Kanada uspostaviće prekogranični koridor za punjenje e-vozila

AutomobiliLifestyleSvet

18.5.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

SAD i Kanada uspostaviće prekogranični koridor za punjenje e-vozila SAD i Kanada uspostaviće prekogranični koridor za punjenje e-vozila
Sjedinjene Američke Države i Kanada najavile su uspostavljanje prekograničnog koridora za punjenje električnih vozila u dužini od 1.400 kilometara između Kalamazua, Mičigena i Kvebek... SAD i Kanada uspostaviće prekogranični koridor za punjenje e-vozila

Sjedinjene Američke Države i Kanada najavile su uspostavljanje prekograničnog koridora za punjenje električnih vozila u dužini od 1.400 kilometara između Kalamazua, Mičigena i Kvebek Sitija u Kanadi.

Plan je da se obezbede opcije punjenja u intervalima od 80 kilometara, uključujući najmanje jedan DC CCS brzi punjač na svakoj lokaciji, prenosi Electrive.

Kao što je pomenuto, koridor će se ukupno pružati na 1.400 kilometara od grada Kvebek do Kalamazua, povezujući Montreal, Toronto i Detroit infrastrukturom za punjenje. Novu inicijativu predstavili su kanadski ministar saobraćaja Omar Algabra i američki sekretar za saobraćaj Pete Buttigieg na događaju u Detroitu.

Planirano je ukupno 215 stanica za punjenje, 61 između Detroita i Toronta i 154 između Toronta i Kvebek Sitija.

Izvođači navode da je u planu 215 stanica duž kanadskih auto-puteva, iako ostaje nejasno koliko će tačno stanica biti izgrađeno u SAD.

S obzirom na to da deonica od Kalamazua do Detroita iznosi samo 225 km, većina novih stanica će morati da bude postavljena severno od granice.

  • REA

    20.5.2023 #1 Author

    A kome idu troskovi struje? 😉

    Odgovori

  • SABRINA

    21.5.2023 #3 Author

    Obzirom na sve veći broj kupaca e vozila, to bi trebalo da se podrazumeva..

    Odgovori

  • Goga13

    8.6.2023 #4 Author

    Potpuno logičan sled događaja s obzirom na sve veću upotrebu e vozila.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...