kompanija Central Romana Corporation posebno na udaru

SAD zaustavljaju uvoz šećera proizvedenog u Dominikanskoj Republici zbog prinudnog rada

AgrobiznisBiznisSvet

24.11.2022 09:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SAD zaustavljaju uvoz šećera proizvedenog u Dominikanskoj Republici zbog prinudnog rada SAD zaustavljaju uvoz šećera proizvedenog u Dominikanskoj Republici zbog prinudnog rada
Vlada SAD saopštila je da će zaustaviti sav uvoz šećera i srodnih proizvoda koje u Dominikanskoj Republici proizvodi kompanije Central Romana Corporation zbog optužbi... SAD zaustavljaju uvoz šećera proizvedenog u Dominikanskoj Republici zbog prinudnog rada

Vlada SAD saopštila je da će zaustaviti sav uvoz šećera i srodnih proizvoda koje u Dominikanskoj Republici proizvodi kompanije Central Romana Corporation zbog optužbi da koristi prinudni rad.

Istraga američke agencije carinske i granične kontrole (CBP) otkrila je da je kompanija navodno izolovala radnike, zadržavala plate, održavala nasilne uslove rada i života i insistirala na prekomernom radu, prenosi Beta.

„Proizvođači kao što je Central Romana, koji se ne pridržavaju naših zakona, suočiće se sa posledicama dok iskorenjujemo ove nehumane prakse iz američkih lanaca snabdevanja“, navodi se u saopštenju.

Central Romana saopštila je da je vest o zabrani uvoza primila u „čudu“.

„Poslednjih decenija uložili smo milione dolara u poboljšanje uslova rada i života naših zaposlenih u poljoprivrednim oblastima, garantujući pristojne plate i povećane beneficije, obuke i edukativne radionice, kao i obuku o ljudskim pravima i dužnostima naših radnika“, navodi kompanija.

Central Romana, koja se dugo suočava sa takvim optužbama, najveći je proizvođač šećera u Dominikanskoj Republici u industriji koja svake godine izvozi proizvode u SAD u vrednosti od više od 100 miliona dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...