biće održan ponovo na starom mestu

Sajam automobila u Ženevi od 26. februara do 3. marta

LifestyleSvet

9.2.2024 12:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Sajam automobila u Ženevi od 26. februara do 3. marta Sajam automobila u Ženevi od 26. februara do 3. marta
Jedan od najvećih, najuticajnijih i najpopularnijih sajmova automobila na svetu, čuveni Sajam automobila u Ženevi (GIMS) ponovo se vraća na staro mesto, poznati Palexpo... Sajam automobila u Ženevi od 26. februara do 3. marta

Jedan od najvećih, najuticajnijih i najpopularnijih sajmova automobila na svetu, čuveni Sajam automobila u Ženevi (GIMS) ponovo se vraća na staro mesto, poznati Palexpo centar, prvi put posle 89. Sajma održanog u martu 2019, prenosi Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova.

Kao što je poznato, zbog epidemije Covid-19, organizatori ove prestižne automobilske smotre su odlučili da izložbu zakazanu za 2020. godinu otkažu, jer su vlasti Švajcarske, tada, zbog pandemije ograničili okupljanja na javnom mestu na svega 1.000 ljudi. Sajam je iz sličnih razloga otkazan i naredne tri godine, a kao alternativu, organizatori GIMS su, u saradnji sa vladom Katara, organizovali u toj zemlji Međunarodni sajam vozila u Dohi koji će se ubuduće održavati svake dve godine.

Prvi Međunarodni Salon automobila u Ženevi je, podsećaju iz Asocijacije, održan 1905. godine.

Ove godine, kako je najavljeno od strane organizatora OICA (Međunarodno udruženje proizvođača automobila osnovano 1919. u Parizu) sve se vraća na ustaljene koloseke, s tim što je jasno da će se svi, od organizatora do izlagača, domaćina u Palexpo centru, potruditi da ovo bude jedan od najboljih salona ikada.

Sajam će biti otvoren za javnost od 26. februara do 3. marta. Pored izložbe, smotre najnovijih automobilskih modela, najavljen je i veliki broj tematskih radionica, majstorskih kurseva, i jedinstvene izložbe „Auto.Future.Now”.

Na Salonu u Ženevi, tradicionalno, biće proglašen i Evropski automobil godine, a na takozvanom Media danu, 26. februara biće predstavljeno i 15 svetskih i evropskih premijera automobila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...