Australija odustala od kandidature

Saudijska Arabija verovatno domaćin SP u fudbalu 2034.

Svet

1.11.2023 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Saudijska Arabija verovatno domaćin SP u fudbalu 2034. Saudijska Arabija verovatno domaćin SP u fudbalu 2034.
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine gotovo sigurno će se održati u Saudijskoj Arabiji, jer se drugi kandidat, Australija, povukla iz trke. „Australija se... Saudijska Arabija verovatno domaćin SP u fudbalu 2034.

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine gotovo sigurno će se održati u Saudijskoj Arabiji, jer se drugi kandidat, Australija, povukla iz trke.

„Australija se neće kandidovati za domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2034. godine, nakon što su uzeti u obzir svi faktori“, objavio je Australijski fudbalski savez, prenosi Seebiz. FIFA je ranije pozvala Aziju i Okeaniju da dostave svoje kandidature do 31. oktobra.

Predsednik Australijskog fudbalskog saveza Džejms Džonson (James Johnson) prethodno je izrazio interesovanje za kandidaturu 2034. godine, ali je na kraju saopštio da će se fokusirati na Azijski kup za žene 2026. godine i Svetsko klupsko prvenstvo 2029. godine.

„Istražili smo mogućnost da se kandidujemo za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu i uzimajući u obzir sve faktore došli smo do zaključka da to ne učinimo za 2034. godinu“, navedeno je u saopštenju Australijskog fudbalskog saveza.

Saudijska Arabija objavila je da će se kandidovati za domaćima SP 2034. godine. Predsednik Azijske fudbalske federacije pozdravio je kandidaturu Saudijske Arabije i rekao da će je podržati „cela azijska fudbalska porodica“.

Podsetimo, SP 2026. gopdine biće održano u SAD, Kanadi i Meksiku, a četiri godine kasnije domaćini svetskog prvenstva biće Španija, Portugalija i Maroko.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...