Vlasnik propale kripto berze ostaće u pritvoru do 8. februara

Semu Bankmanu Fridu nije odobren zahtev za kauciju

Hi-techSvet

14.12.2022 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Semu Bankmanu Fridu nije odobren zahtev za kauciju Semu Bankmanu Fridu nije odobren zahtev za kauciju
Sudija na Bahamima nije odobrio zahtev Sema Bankmana Frida (Sam Bankman-Fried), vlasnika propale kripto berze FTX, da izađe iz pritvora uz kauciju. Američke vlasti... Semu Bankmanu Fridu nije odobren zahtev za kauciju

Sudija na Bahamima nije odobrio zahtev Sema Bankmana Frida (Sam Bankman-Fried), vlasnika propale kripto berze FTX, da izađe iz pritvora uz kauciju.

Američke vlasti su optužile Bankmana Frida za “jednu od najvećih finansijskih prevara u istoriji Sjedinjenih Američkih Država”.

Nekadašnji vlasnik FTX platforme naveo je da će se boriti protiv ekstradicije u SAD. Vrhovni sudija suda na Bahamima Džojen Ferguson Prat (JoyAnn Ferguson-Pratt ) odbila je zahtev Bankmana Frida za kauciju, navodeći kao razlog mogućnost da bi optuženi mogao iskoristiti priliku da pobegne, i naložila da on ostane u pritvoru do 8. februara, piše BBC.

Podsećamo, Bankman Frid je uhapšen u ponedeljak na Bahamima.

Prošlog meseca, kompanija FTX podnela je zahtev za bankrot u SAD, onemogućivši tako mnoge korisnike da podignu uložena sredstva. Prema dokumentaciji dostavljenoj sudu, FTX je zadužen kod 50 najvećih kreditora u iznosu od skoro 3,1 milijarde dolara.

Među najozbiljnijim optužbama podnetim protiv Bankmana Frida jesu navodi da je iskoristio milijarde dolara koje su uložili korisnici FTX platforme kako bi održao poslovanje firme Alameda, koja je takođe u njegovom vlasništvu.

Još uvek nije jasno koliko će novca po proglašenju bankrota FTX dobiti korisnici čija su sredstva još uvek zarobljena na kripto berzi, a mnogi stručnjaci upozoravaju da će to biti tek mali deo onoga što su uložili.

Bankman Frid se u SAD tereti za digitalnu prevaru, pranje novca i planiranje prevare. Optužen je i za obmanu investitora koji su u kompaniju uložili više od milijardu dolara, kao i za kršenje zakona o finansiranju političke kampanje.

  • GOCA BG

    14.12.2022 #1 Author

    Cim mu nisu odobrili pustanje uz kauciju jasno je da ce biti osudjen po svim navedenim tackama i provesce ostatak zivota u zatvoru…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...