Bogatstvo Sema Bankmana Frida svedeno na 100.00 dolara

Bivši direktor platforme FTX tvrdi da nije počinio prevaru

Hi-techNovacPoslovanjeStečajSvet

1.12.2022 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Bivši direktor platforme FTX tvrdi da nije počinio prevaru Bivši direktor platforme FTX tvrdi da nije počinio prevaru
Bivši direktor FTX platforme Sem Bankman Frid (Sam Bankman-Fried) u sredu je izjavio da je “imao loš mesec”. Nekadašnji milijarder je u razgovoru sa... Bivši direktor platforme FTX tvrdi da nije počinio prevaru

Bivši direktor FTX platforme Sem Bankman Frid (Sam Bankman-Fried) u sredu je izjavio da je “imao loš mesec”.

Nekadašnji milijarder je u razgovoru sa Endruom Rosom Sorkinom (Andrew Ross Sorkin) iz medijske kuće CNBC na Dealbook samitu dodao da “nije dobro obavio posao” kada su u pitanju obaveze prema zakonodavcima, korisnicima i investitorima.

Kripto berza FTX “implodirala” je sredinom novembra nakon što je platforma Coindesk prijavila nepravilnosti u bilansu stanja ove kompanije. Firma je potom 11. novembra u Delaveru podnela zahtev za stečajni postupak iz Poglavlja 11, piše CNBC.

“Nikada nisam pokušavao da bilo koga prevarim. Posmatrao sam to (FTX) kao napredan biznis i veoma me je iznenadilo ono što se desilo ovog meseca”, rekao je Bankman Frid.

Politički megadonor rekao je da je njegovo lično bogatstvo svedeno na 100.000 dolara i da ima jednu aktivnu kreditnu karticu.

“Potpuno smo omanuli kada je rizik u pitanju. Gledajući unazad, to je prilično ponižavajuće”, dodao je on.

Sorkin je pitao Bankmana Frida šta ga je motivisalo da preuzme neke od kompanija u kripto industriji, uzimajući u obzir zaduživanja firme Alameda Research, čiji je on osnivač, kod drugih kompanija.

Bankman Frid tvrdi da je verovao da je Alameda do sredine 2022. godine isplatila sve svoje kreditne linije. Međutim, prema sudskim podnescima, ova firma još uvek duguje 670 miliona dolara kompaniji BlockFi.

Bankman Frid tvrdi da nije znao za izloženost u kompaniji Alameda. Kako kaže, 2019. godine ova kompanija je bila zaslužna za 40 odsto obima trgovanja na FTX platformi. U 2022. godini ova cifra je pala na 2 odsto, navodi Bankman Frid što ga je navelo da veruje da je izloženost FTX platforme smanjena.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...