Bankrotirana kripto berza prebrojava poverioce

Pedeset najvećih poverilaca FTX potražuje 3,1 milijardu dolara

SvetVesti

24.11.2022 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pedeset najvećih poverilaca FTX potražuje 3,1 milijardu dolara Pedeset najvećih poverilaca FTX potražuje 3,1 milijardu dolara
Berza kriptovaluta FTX saopštila je da njihov dug prema 50 najvećih poverilaca iznosi blizu 3,1 milijardu dolara, odnosno oko 1,45 milijardi dolara prema deset... Pedeset najvećih poverilaca FTX potražuje 3,1 milijardu dolara

Berza kriptovaluta FTX saopštila je da njihov dug prema 50 najvećih poverilaca iznosi blizu 3,1 milijardu dolara, odnosno oko 1,45 milijardi dolara prema deset najvećih poverilaca, navodi se u sudskom podnesku koji je ta kompanija podnela u SAD u okviru zahteva za bankrot.

U američkim slučajevima koji su već pokrenuti moglo bi biti više od milion poverilaca, saopštio je FTX, a iz te kompanije su naglasili da su bili u kontaktu sa „desetinama“ američkih i međunarodnih regulatornih agencija, uključujući Tužilaštvo SAD, Komisiju za hartije od vrednosti i berzu SAD, kao i Komisija za trgovinu robnim fjučersima, preneo je CNN.

FTX je saopštio i da popisuje svoju imovinu na globalnom nivou, kao i da se priprema za prodaju ili reorganizaciju nekih preduzeća.

Vlasti Bahama su takođe preuzele kontrolu nad imovinom kriptovaluta koju drži FTX Digital Markets, jedinica FTX registrovana na Bahamima koja je takođe podnela zahtev za bankrot. Imovina kompanije sa Bahama je, kako su saopštili zvaničnici te države, preneta u digitalni novčanik koji kontroliše bahamski regulator.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...