Mađarski ministar ukazao na posledice okončanja tranzita preko Ukrajine

Sijarto: Ruski gas bi mogao da bude preusmeren na „Turski tok“

Svet

21.8.2023 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Sijarto: Ruski gas bi mogao da bude preusmeren na „Turski tok“ Sijarto: Ruski gas bi mogao da bude preusmeren na „Turski tok“
Ruski gas koji stiže u Mađarsku može da bude preusmeren na gasovod „Turski tok“, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, koji tvrdi... Sijarto: Ruski gas bi mogao da bude preusmeren na „Turski tok“

Ruski gas koji stiže u Mađarsku može da bude preusmeren na gasovod „Turski tok“, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, koji tvrdi da se to može dogoditi ukoliko bude okončan tranzit preko Ukrajine, objavio je B92 pozivajući se na Tanjug.

„Nisu potrebne rute ako nema izvora i nisu potrebni izvori ako nema ruta. Oba su potrebna za snabdevanje gasom. Zato je važno da do Mađarske postoji gasovod „Turski tok“ sa kapacitetom od 8,5 milijardi kubnih metara“, rekao je Sijarto na konferenciji za medije, prenela je ruska novinska agencija Tass.

Sijarto je dodao da je Mađarska pravovremeno preduzela mere kada je reč o diverzifikaciji izvora i transporta gasa.

Sporazumi o tranzitu gasa između Rusije i Ukrajine ističu 2024. godine, podsetio je Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.