deo planova za smanjenje emisija

Singapur realizuje projekat „velikih baterija“

SvetU fokusu

5.10.2023 17:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Singapur realizuje projekat „velikih baterija“ Singapur realizuje projekat „velikih baterija“
Morrison, fond za razvoj infrastrukture, započeo je razgovore sa potencijalnim strateškim partnerima za projekat „velikih baterija“ u Indoneziji sa ciljem da Singapur prestane da... Singapur realizuje projekat „velikih baterija“

Morrison, fond za razvoj infrastrukture, započeo je razgovore sa potencijalnim strateškim partnerima za projekat „velikih baterija“ u Indoneziji sa ciljem da Singapur prestane da koristi prirodni gas.

Fond sa sedištem u Novom Zelandu angažovao je savetnike za razgovore, koji bi trebalo da traju 12 meseci, kako bi iskusni partneri preuzeli udeo u njegovom Vanda RE projektu, vrednom više milijardi dolara, rekao je Vimal Valab, direktor Morisona za globalnu energiju, preneo je Reuters.

Poduhvat između Morisonove kompanije Gurin Energy i jedinice malezijske Petronas Nasional jedan je od pet projekata koji su prošlog meseca dobili odobrenje za snabdevanje Singapura sa dva gigavata (GW) obnovljive energije iz Indonezije.

Grad-država nastoji da uveze 4 GW obnovljivih izvora energije do 2035. godine, ili oko trećine svojih sadašnjih kapaciteta, uglavnom na gas – kao deo svojih planova za smanjenje emisija.

Vanda RE još uvek finalizuje spisak tehnologija koje će koristiti. Projekat zahteva solarnu elektranu od najmanje 2 GW i bateriju od 4,5 GW-sati, rekao je Valab, koji je i predsednik Gurin Energy-a.

Gurin Energy nudi ičestvuje sa 75 odsto svojih resursa u ovom projektu.

  • BLIZANAC

    7.10.2023 #1 Author

    Svaka čast za Singapur. Razvijena zemlja puna inovacija

    Odgovori

  • Grocka

    8.10.2023 #2 Author

    Bravo

    Odgovori

  • ŽIZI

    8.10.2023 #3 Author

    To je trenutno dobro ali loše po ekologiju kasnije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...