neizvesno da li će najnoviji program podrške odobriti većina u kongresu SAD

Šolc se nada nastavku američke pomoći Ukrajini

Svet

6.2.2024 16:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Šolc se nada nastavku američke pomoći Ukrajini Šolc se nada nastavku američke pomoći Ukrajini
Nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) je uoči posete Vašingtonu ove nedelje rekao da očekuje pozitivnu odluku Kongresa o daljoj pomoći Ukrajini.  „Veoma se... Šolc se nada nastavku američke pomoći Ukrajini

Nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) je uoči posete Vašingtonu ove nedelje rekao da očekuje pozitivnu odluku Kongresa o daljoj pomoći Ukrajini. 

„Veoma se nadam da će SAD i američki Kongres uskoro doneti odluku da obezbede neophodnu finansijsku podršku“, rekao je Šolc u Berlinu. On u SAD putuje u četvrtak, a u petak se u Vašingtonu sastaje sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom (Joe Biden), prenosi DPA.

Američki senatori su prošle nedelje predstavili novi paket pomoći Ukrajini i Izraelu vrednosti 118 milijardi dolara, ali još je nejasno hoće li program dobiti podršku većine u Predstavničkom domu, jer se republikanci trguju podrškom, zahtevajući ustupke na drugim stranama.

Situaciju zaoštrava bivši predsednik Donald Tramp (Donald Trump), koji se smatra verovatnim republikanskim kandidatom na predstojećim predsedničkim izborima.

Tramp je republikance u Predstavničkom domu pozvao da ne pregovaraju o paketu pomoći. Posmatrači ocenjuju da Tramp ne želi da Bajdenu, verovatnom rivalu na izborima ove godine, dozvoli proglašavanje bilo kakve političke pobede.

  • AJA

    6.2.2024 #1 Author

    Ovo su zanimljivi i komplikovani razgovori, kao i odluke.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...