raketa američkog milijardera ilona maska nije izvršila misiju

Starship eksplodirao tokom prvog probnog leta

Svet

20.4.2023 18:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Starship eksplodirao tokom prvog probnog leta Starship eksplodirao tokom prvog probnog leta
Nova raketa kompanije Space X, američkog milijardera Ilona Maska (Elon Musk), eksplodirala je tokom svog prvog probnog leta. Naime, bilo je predviđeno da raketa... Starship eksplodirao tokom prvog probnog leta

Nova raketa kompanije Space X, američkog milijardera Ilona Maska (Elon Musk), eksplodirala je tokom svog prvog probnog leta.

Naime, bilo je predviđeno da raketa Starship bude lansirana u orbitu Zemlje, ali se srušila u Pacifiku, blizu Havaja, piše AP, prenosi N1.

Starship je, kako je ranije istaknuto, najveća i „najmoćnija“ raketu u istoriji a današnje lansiranje usledilo je iz drugog pokušaja, nakon što je otkazano u poslednjem trenutku pre dva dana.

Kompanija je planirala da koristi Starship za slanje astronauta i tereta na Mesec krajem 2025, u okviru misije poznate kao Artemis 3, što je prva takva misija od završetka programa Apollo 1972. godine.

Ilon Mask se na Twitteru zahvalio celom timu koji je učestvovao u, kako kaže, uzbudljivom lansiranju i istakao da je naučio mnogo toga za sledeće lansiranje koje je planirano za nekoliko meseci.

  • MAJA

    21.4.2023 #1 Author

    Moraće se ponoviti, sta je to za Maska

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...