plate nisu povećane više od pet godina

Stjuardese kompanije American Airlines spremaju se za štrajk

Firme u fokusuSvetU fokusu

21.6.2024 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Stjuardese kompanije American Airlines spremaju se za štrajk Stjuardese kompanije American Airlines spremaju se za štrajk
Udruženje koja predstavlja stjuardese za American Airlines Group saopštilo je u četvrtak da se sprema za štrajk nakon što pregovori o ugovoru sa avio-prevoznikom... Stjuardese kompanije American Airlines spremaju se za štrajk

Udruženje koja predstavlja stjuardese za American Airlines Group saopštilo je u četvrtak da se sprema za štrajk nakon što pregovori o ugovoru sa avio-prevoznikom nisu uspeli da dovedu do odgovarajućeg sporazuma ove nedelje.

Udruženje profesionalnih stjuardesa (APFA), koje predstavlja oko 28.000 stjuardesa kompanije American Airlines, saopštilo je nakon godinu dana pregovora sa Nacionalnim odborom za posredovanje da avio-kompanija nije postigla dogovor koji bi bio povoljan za radnike, prenosi Reuters.

Stjuardese kažu da im plate nisu povećane više od pet godina i da su tokom pandemije prošle kroz težak period.

American Airlines je u saopštenju poslatom agenciji Reuters rekao da će nastaviti da pregovara sa stjuardesama kako bi postigli dogovor oko ugovora.

„Ovaj sporazum je blizu realizacije i tome se radujemo“, rekao je portparol avio-kompanije.

Trenutna runda pregovora počela je u januaru 2020, ali je pauzirana na vrhuncu pandemije. Pregovori su nastavljeni u junu 2021. godine.

Ranije ovog meseca, avio-kompanija je ponudila svojim stjuardesama trenutno povećanje plata od 17 odsto, ali APFA je to jednoglasno odbila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.