žele da povećaju proizvodnju električnih vozila

Tata Motors kupuje proizvodni pogon Forda u Indiji?

AutomobiliBiznisFirme u fokusuLifestyleSvetU fokusu

31.5.2022 14:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Tata Motors kupuje proizvodni pogon Forda u Indiji? Tata Motors kupuje proizvodni pogon Forda u Indiji?
Indijski proizvođač automobila Tata Motors Ltd potpisao je ugovor o potencijalnoj kupovini proizvodnog pogona Ford Motor u zapadnoj državi Gudžarat, jer želi da poveća... Tata Motors kupuje proizvodni pogon Forda u Indiji?

Indijski proizvođač automobila Tata Motors Ltd potpisao je ugovor o potencijalnoj kupovini proizvodnog pogona Ford Motor u zapadnoj državi Gudžarat, jer želi da poveća proizvodnju električnih vozila.

Vlasnik Jaguar Land Rovera već dominira tržištem električnih automobila u Indiji, koje vlada pokušava da poveća nudeći kompanijama milijarde dolara podsticaja, piše Easterneye.biz.

Memorandum o razumevanju koji je objavljen u ponedeljak pokriva zemljište, imovinu i sve kvalifikovane radnike koji rade u objektu Sanand. Finansijski detalji sporazuma nisu saopšteni.

Kompanija Tata je saopštila da će investirati u nove mašine i opremu u fabrici preko svoje jedinice za električnu mobilnost i očekuje da će objekat imati proizvodni kapacitet od 300.000 jedinica svake godine nakon završetka radova. Kapacitet se može povećati na više od 400.000 jedinica.

„Sve veća naklonost kupaca za putnička i električna vozila koje proizvodi Tata Motors dovela je do višestrukog rasta, i ova potencijalna transakcija će podržati proširenje kapaciteta“, rekao je Šaileš Čandra (Shailesh Chandra), generalni direktor Tata Passenger Electric Mobiliti Ltd.

Tata je prošle godine prikupila milijardu dolara od privatne investicione kompanije TPG za svoje poslovanje sa električnim vozilima i takmiči se u osvajanju svemira sa Mahindrom & Mahindrom.

Interesovanje za fabriku u Sanandu usledilo je nakon prošlogodišnje odluke američkog proizvođača automobila Forda da zaustavi proizvodnju u Indiji, gde je imao manje od dva odsto udela na tržištu putničkih vozila i gde se više od dve decenije borio da ostvari profit.

Ford je ranije ovog meseca rekao da traži opcije za svoje dve fabrike u zemlji, dok odlaže planove za proizvodnju električnih vozila u Indiji za izvoz.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...