Uređaji za praćenje emisije štetnih gasova dižu cene automobila

Tata Motors po treći put povećava cene putničkih vozila u 2023. godini

AutomobiliLifestyleSvet

3.7.2023 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Tata Motors po treći put povećava cene putničkih vozila u 2023. godini Tata Motors po treći put povećava cene putničkih vozila u 2023. godini
Indijski proizvođač automobila Tata Motors saopštio je da će od 17. jula povećati cene svojih putničkih vozila u proseku za 0,6 odsto za sve... Tata Motors po treći put povećava cene putničkih vozila u 2023. godini

Indijski proizvođač automobila Tata Motors saopštio je da će od 17. jula povećati cene svojih putničkih vozila u proseku za 0,6 odsto za sve modele i verzije.

Povećanje cena ima za cilj da nadoknadi preostali uticaj prošlih ulaznih troškova, saopštila je kompanija, a prenosi Reuters.

Tata Motors je najavio povećanje cena od 1,2 odsto u januaru i 0,6 odsto u aprilu, navodeći kao razlog povećane ulazne troškove i regulatorne promene.

Ukupni troškovi kompanije za prvo tromesečje, koje je završeno 31. marta porasli su za skoro 30 odsto u odnosu na period od pre godinu dana, zbog povećanja cene utrošenog materijala.

Cene vozila u svim segmentima porasle su u Indiji nakon što je vlada naložila proizvođačima automobila da im ugrade uređaj za praćenje emisije štetnih gasova, što je izazvalo povećanje troškova.

  • SUNCE

    3.7.2023 #1 Author

    Stalnom izmišljaju neke gluposti ne bi li gurnuli ljude sto vise u bedu i roboovlasnicku zavisnost.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    4.7.2023 #3 Author

    Naravno,samo da se podigne cena…

    Odgovori

  • Vale

    23.7.2023 #4 Author

    Mora da postoji razlog povecanju cena, troskovi si sigurno veci

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...