zbog naglog porasta ulaznih troškova

Tata Motors povećao cene putničkih vozila na indijskom tržištu

BiznisSvetVesti

18.1.2022 13:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Tata Motors povećao cene putničkih vozila na indijskom tržištu Tata Motors povećao cene putničkih vozila na indijskom tržištu
Automobilski gigant Tata Motors najavio je u utorak da će od 19. januara neznatno povećati cene putničkih vozila na indijskom tržištu. Prodavac konvencionalnih i... Tata Motors povećao cene putničkih vozila na indijskom tržištu

Automobilski gigant Tata Motors najavio je u utorak da će od 19. januara neznatno povećati cene putničkih vozila na indijskom tržištu.

Prodavac konvencionalnih i električnih vozila saopštio je da će automobili rezervisani pre i 18. januara biti izuzeti od ovog poskupljenja.

Od srede će se primenjivati „prosečno povećanje od 0,9 odsto, u zavisnosti od varijante i modela“, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da je preduzeto smanjenje do 10.000 INR (135 američkih dolara) na određene varijante automobila, kako bi izašli u susret željama kupaca, piše Capital.com.

Dok Tata Motors apsorbuje značajan deo povećanih troškova, nagli porast ukupnih ulaznih troškova primorao ih je da minimalno poveća cene.

Matična kompanija Jaguar Land Rover (JLR) ima tržišnu kapitalizaciju od oko 26 milijardi dolara na Nacionalnoj berzi (NSE), gde su njene akcije porasle za nekih 112 odsto u poslednjih dvanaest meseci.

Globalna veleprodaja grupe Tata Motors tokom kvartala do decembra 2021. godine, porasla je za dva odsto, u odnosu na prethodnu godinu na 285.445 jedinica, navodi iz ove kompanije.

Veleprodaja svih putničkih vozila tokom posmatranog perioda pala je za tri na godišnjem nivou, na 182.673 automobila.

Veleprodaja komercijalnih vozila, uključujući asortiman Tata Daevoo, porasla je za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 102.772.

Tata putnička električna mobilnost (TPEML) je pokrenuta sa početnim kapitalom od sedam milijardi INR. Ta investicija treba da doprinese razvoju svih usluga koja su u vezi sa električnim i hibridnim vozilima.

  • KACA

    18.1.2022 #1 Author

    Evo i ovaj gospodin povećava cene

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...