Američki proizvođač automobila podiže cene

Tesla poskupljuje u Kini od 1. aprila

AutomobiliLifestyleSvet

20.3.2024 11:27 Autor: Vladimir Jokanović 0

Tesla poskupljuje u Kini od 1. aprila Tesla poskupljuje u Kini od 1. aprila
Kompanija Tesla povećaće cenu kineskih Modela Y automobila za 5.000 juana (695 dolara) od 1. aprila. Tesla je prethodno najavila poskupljenje Modela Y u... Tesla poskupljuje u Kini od 1. aprila

Kompanija Tesla povećaće cenu kineskih Modela Y automobila za 5.000 juana (695 dolara) od 1. aprila. Tesla je prethodno najavila poskupljenje Modela Y u Americi i nekim evropskim zemljama.

Tesla ima fabriku u Šangaju koja proizvodi Model 3 i Model Y. Nakon poslednjeg smanjenja cene 12. januara, Model 3 sada košta u Kini od 245.900 juana, a Model Y od 258.900 juana, prenosi specijalizovani portal CnEVpost.

Američki proizvođač električnih automobila objavio je 1. marta da kineski kupci mogu da uživaju u popustu do 34.600 juana ako kupe Tesline modele 3 i Y do kraja marta. Ovo uključuje subvenciju osiguranja od 8.000 juana i popuste na farbu automibila, kao i nižu stopu zajma.

Tesla je 12. januara snizio cene obe verzije Modela 3 u Kini za oko šest procenata, usled žestoke cenovne konkurencije. Istovremeno su za tri odsto snižene i cene dve od tri verzije Modela Y.

Konkurentska kineska kompanija BYD snizila je ove godine cene svojih modela, a isto su učinili i kineski proizvođači Nio, Xpeng, Li Auto, Polestar, Neta i IM Motors, koji pokušavaju da privuku kupce nudeći im različite pogodnosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...