Američka kompanija prikuplja ponude od dobavljača

Tesla priprema proizvodnju novog modela automobila

AutomobiliLifestyleSvet

24.1.2024 15:55 Autor: Vladimir Jokanović 2

Tesla priprema proizvodnju novog modela automobila Tesla priprema proizvodnju novog modela automobila
Kompanija Tesla najavila je dobavljačima da želi da počne proizvodnju novog električnog vozila za masovno tržište kodnog imena Redwood sredinom iduće godine, navode nezavisni... Tesla priprema proizvodnju novog modela automobila

Kompanija Tesla najavila je dobavljačima da želi da počne proizvodnju novog električnog vozila za masovno tržište kodnog imena Redwood sredinom iduće godine, navode nezavisni izvori koji svedoče da je u pitanju model kompaktnog krosovera.

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) dugo je podsticao apetite potrošača i investitora za pristupačnim električnim vozilima i samovozećim taksijima za koje se očekuje da će biti napravljeni u sledećoj generaciji na jeftinim platformama električnih automobila, prenosi Reuters.

Ti modeli, uključujući automobil za početnike od 25.000 dolara, omogućili bi Tesli da se takmiči sa jeftinijim automobilima na benzin, kao i sa sve većim brojem jeftinih električnih vozila, poput onih koje proizvodi kineski BYD.

BYD je pretekao Teslu kao najvećeg svetskog proizvođača električnih vozila u poslednjem kvartalu 2023. godine. Mask je najpre obećao da će napraviti automobil od 25.000 dolara 2020. godine, plan koji je kasnije odložio, a zatim mu se vratio. Teslina najeftinija ponuda je Model 3 sedan, čija je početna cena u SAD 38.990 dolara.

Mask je prošle godine rekao da je zabrinut zbog uticaja visokih kamata na potražnju potrošača za skupim artiklima poput automobila. Kompanija Tesla poslala je dobavljačima „zahteve za ponude“, odnosno pozive za dostavljanje ponuda za model Redwood, prognozirajući nedeljni obim proizvodnje od 10.000 komada.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...