Sniženja auto-proizvođača podstakla rivale

Cene električnih vozila kompanije Tesla u SAD niže za skoro 5.000 dolara

AutomobiliFirme u fokusuLifestylePoslovanjeSvet

21.2.2023 19:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Cene električnih vozila kompanije Tesla u SAD niže za skoro 5.000 dolara Cene električnih vozila kompanije Tesla u SAD niže za skoro 5.000 dolara
Kupovina Tesla električnog automobila nikada nije bila ovako povoljna. Naime, smanjenja cena počela su u proteklih mesec dana, pa tako Model 3 limuzina ovog... Cene električnih vozila kompanije Tesla u SAD niže za skoro 5.000 dolara

Kupovina Tesla električnog automobila nikada nije bila ovako povoljna. Naime, smanjenja cena počela su u proteklih mesec dana, pa tako Model 3 limuzina ovog auto-proizvođača sada košta 4.930 dolara manje u odnosu na prosečnu cenu vozila koje se prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazuju nove analize koje je sproveo Bloomberg.

Slična je priča i sa Teslinim skupljim Modelom Y sportskog vozila, koji je godinu započeo sa cenom sniženom za iznenađujućih 13.000 dolara. Čak i pre ovih sniženja, Model Y bio je jedan od najprodavanijih terenaca u SAD, odmah nakon RAC4 automobila kompanije Toyota i CR-V vozila, koje proizvodi Honda.

Prva sniženja cena u kompaniji Tesla počela su 12. januara i bila su velika i iznenadna, a imale su odjeka u čitavoj industriji. Kompanija Ford Motor brzo je ispratila ovaj potez, smanjivši cene električnog modela Mustang Mach-E. Lucid Group ponudila je popuste od 7.500 dolara, dok je kompanija Rivian najavila nova otpuštanja.

Auto-proizvođač General Motors sprema se da predstavi električne verzije modela terenaca Chevrolet Blazer i Equinox kasnije u toku godine. Kako navodi Adam Džonas (Adam Jonas), analitičar zajmodavca Morgan Stanley , “tržište električnih automobila moglo bi da uđe u fazu reorganizacije”.

Istovremeno, cene benzinaca su počele da se kreću u suprotnom smeru. Prosečna cena novog vozila porasla je za više od 10.000 dolara od početka pandemije, na 47.920 dolara, koliko je dostigla u januaru.

  • GOCA BG

    21.2.2023 #1 Author

    Sto je konkurencija veca i cene moraju da se spustaju ..

    Odgovori

  • Jovana24

    21.2.2023 #2 Author

    Ili su u pitanju mnogobrojne nesrece tzv smart automobila…

    Odgovori

  • TATJANA

    22.2.2023 #3 Author

    Hoce li biti utrkivanja koja će biti više prodavana

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    22.2.2023 #4 Author

    Prilično neobična tendencija da cena električnih vozila opada a benzinac raste!

    Odgovori

  • Maria

    25.2.2023 #5 Author

    A nema ni struje ni nafte..

    Odgovori

  • HEPO

    24.3.2024 #6 Author

    Tako treba

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...