dobri rezultati omogućeni popuštanjem pandemijskih mera

Tokom „putničke groznice“ zabeleženo 1,5 milijardi putovanja u Kini

BiznisSvetTurizam

16.2.2023 17:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Tokom „putničke groznice“ zabeleženo 1,5 milijardi putovanja u Kini Tokom „putničke groznice“ zabeleženo 1,5 milijardi putovanja u Kini
Četrdesetodnevna “putnička groznica“, povodom Nove kineske godine zvanično je završena sa više od 1,5 milijardi putovanja železnicom, drumskim, vodnim i vazdušnim putem, objavila je... Tokom „putničke groznice“ zabeleženo 1,5 milijardi putovanja u Kini

Četrdesetodnevna “putnička groznica“, povodom Nove kineske godine zvanično je završena sa više od 1,5 milijardi putovanja železnicom, drumskim, vodnim i vazdušnim putem, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Sezona putovanja, poznata i kao „čunjun“, počela je 7. januara a završena je 15. februara, a veliki broj putovanja omogućeno je popuštanjem mera protiv korona virusa, prenosi Beta.

U utorak je železnička stanica Peking Fengtai, najveće putničko železničko čvorište u Aziji, još uvek vrvila od putnika koji su vukli i nosili prtljag dok su izlazili iz vozova. Nestrpljivi putnici, tokom 40 dana praznika, punili su železničke stanice, aerodrome, restorane, turističke atrakcije i smeštajne kapacitete, pokrenuvši zapanjujući oporavak potrošnje.

Prema turističkoj platformi TravelGo, turističke destinacije poput Sišuangbana, Sanije i Sijamena na jugu zemlje i planine Čangbai u severoistočnoj provinciji Đilin bile su među najpopularnijim mestima tokom odmora.

Podaci taksi kompanije Didi pokazuju da je, od 7. januara do 14. februara, broj poziva toliko porastao da je dostigao 90 odsto broja zabeleženog u 2019. godini.

  • TATJANA

    17.2.2023 #1 Author

    Nakon popuštanja mera moralo se očekivati da će potražnja biti znatno veca

    Odgovori

  • Dea

    18.2.2023 #2 Author

    Cesto gl emisije o Kini, izvanredna zemlja

    Odgovori

  • DUSICA

    18.2.2023 #3 Author

    Konačno da se i oni vrate u normalu. Ljudi su željni putovanja.

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.2.2023 #4 Author

    Sta ce ljudi,uzeleli su se svega…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...