desetak fabrika na domaćem tržištu ponovo rade

Toyota nastavlja proizvodnju, kvar uklonjen

AutomobiliLifestyleSvet

30.8.2023 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Toyota nastavlja proizvodnju, kvar uklonjen Toyota nastavlja proizvodnju, kvar uklonjen
Auto-gigant Toyota će ponovo pokrenuti rad u svojim fabrikama u Japanu, nakon što je kvar u proizvodnom sistemu zaustavio proizvodnju najprodavanijeg proizvođača automobila na... Toyota nastavlja proizvodnju, kvar uklonjen

Auto-gigant Toyota će ponovo pokrenuti rad u svojim fabrikama u Japanu, nakon što je kvar u proizvodnom sistemu zaustavio proizvodnju najprodavanijeg proizvođača automobila na svetu.

Toyota će nastaviti sa radom na 25 proizvodnih linija u desetak fabrika na domaćem tržištu, prenosi Mina pozivajući se na Reuters.

Kompanija nastavlja da istražuje uzrok kvara, za koji je rekla da nije nastao kibernetičkim napadom.

Toyotina domaća proizvodnja bila je u oporavku nakon smanjenja proizvodnje. Ona je u periodu od januara do juna porasla 29 odsto, što je prvi takav rast u dve godine, prenosi SEEbiz.

Proizvodnja u Japanu iznosila je u proseku oko 13.500 vozila dnevno u prvoj polovini godine, bez vozila grupe Daihatsu i Hino.

Radnje su zaustavljene na jedan dan i prošle godine kada je dobavljač pretrpeo kibernetički napad, ometajući Toyotinu mogućnost naručivanja delova. Toyota je nastavila sa radom koristeći pomoćnu mrežu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...