TRAMP I BAJDEN NASTAVILI TRKU BEZ BLISKOG SUSRETA Predizborna kampanja u SAD na distanci

SvetVesti

17.10.2020 12:28 Autor: Vladimir Jokanović 2

TRAMP I BAJDEN NASTAVILI TRKU BEZ BLISKOG SUSRETA Predizborna kampanja u SAD na distanci TRAMP I BAJDEN NASTAVILI TRKU BEZ BLISKOG SUSRETA Predizborna kampanja u SAD na distanci
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) i demokratski protivkandidat Džo Bajden (Joe Biden) gostovali su u subotu ujutro (CET) istovremeno u dva različita televizijska... TRAMP I BAJDEN NASTAVILI TRKU BEZ BLISKOG SUSRETA Predizborna kampanja u SAD na distanci

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) i demokratski protivkandidat Džo Bajden (Joe Biden) gostovali su u subotu ujutro (CET) istovremeno u dva različita televizijska intervjua, u Majamiju i Filadelfiji, u terminu koji je ranije bio predviđen za drugi predizborni duel, koji je otkazan nekoliko dana ranije zbog zaraze američkog predsednika korona virusom.

Tramp se u međuvremenu oporavio i odbio predlog nestranačke komisije da druga predizborna debata bude održana virtuelno umesto uživo, pa su predsednički kandidati gostovali, svaki za sebe u gradskim skupštinama, a intervjue su prenosile televizije NBC i ABC.  

Prema očekivanjima Bajden je kritikovao Trampov odnos prema pandemiji Covid-19. „Propustio je mnogo prilika i ponavljao stvari koje nisu istinite, kao – i ovo čudo će da prođe. I još uvek to govori. A kada predsednik ne nosi masku i ismeva ljude koji nose masku, onda ljudi kažu – pa maska nije važna“, naveo je Bajden. Tramp je odgovarajući na pitanja koja su mu postavljena o ovoj temi, rekao da kao predsednik mora da se sastaje sa ljudima, ali da se redovno testira na korona virus, kao i osoblje Bele kuće.

Foto: Tanjug/AP

Tramp je naglasio da osuđuje supremaciju belaca, a na pitanje o navodnom neplaćanju poreza na imovinu u iznosu 400 miliona dolara, rekao je da je to tek mali deo onoga što poseduje. „To je tek delić procenta vrednosti mojih nekretnina. Kada vidite ogromnu imovinu koju imam, onda je 400 miliona sitnica“, rekao je pored ostalog Tramp.

Debatna komisija odredila je teme za treći, završni duel predsedničkih kandidata 22. oktobra. To su borba protiv Covid-19, američke porodice, rasna pitanja u Americi, klimatske promene, nacionalna bezbednost i liderstvo. Predsednički izbori u SAD zakazani su za 3. novembar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...