Bivši američki predsednik ponovo u trci za Belu kuću

Tramp kandidat za izbore 2024. godine

Svet

16.11.2022 08:41 Autor: Vladimir Jokanović 5

Tramp kandidat za izbore 2024. godine Tramp kandidat za izbore 2024. godine
Donald Tramp (Donald Trump) objavio je kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine nedelju dana nakon izbora za Kongres na kojima neki republikanci koje je... Tramp kandidat za izbore 2024. godine

Donald Tramp (Donald Trump) objavio je kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine nedelju dana nakon izbora za Kongres na kojima neki republikanci koje je on podržao nisu ispunili očekivanja.

„Kako bih Ameriku ponovo učinio velikom i slavnom, večeras objavljujem svoju kandidaturu za predsednika SAD“, rekao je Tramp svojim pristalicama u utorak uveče u Mar-a-Lagu, svom odmaralištu na Floridi, prenosi Financial Times.

Malo pre toga, Tramp je Federalnoj izbornoj komisiji predao dokumentaciju kojom se utvrđuje njegova kandidatura. On je prvi republikanac koji je najavio da će se kandidovati za predsednika 2024. godine. On je takođe prvi predsednik SAD, posle više od 100 godina, koji se kandidovao nakon što je izgubio u trci za reizbor.

Dok se nalazio na predsedničkoj funkciji (2017-2021), Predstavnički dom je dva puta opozvao Trampa, ali nije bio opozvan u Senatu. Kongres vodi istragu o njegovoj upletenosti u napad na američki Kapitol 6. januara 2021. godine i pokušajima da se ospore rezultati predsedničkih izbora 2020. godine na kojima je pobedio Džo Bajden (Joe Biden).

Posle prošlonedeljnjih međuizbora, Tramp se suočio sa pozivima da odloži objavu svoje kandidature, nakon što neki od kandidata za Senat i guvernere koje je on podržao nisu prošli. Trampu se sugeriše i da siđe sa političke scene i dozvoli novoj generaciji republikanaca da traže nominaciju stranke za naredne predsedničke izbore.

  • Mike

    16.11.2022 #1 Author

    Na zapadu ništa novo… Dosadno svakako. Mladi, atraktivni kandidati, zdravi, lepo…

    Odgovori

  • TATJANA

    17.11.2022 #2 Author

    Mozda i uspe da vrati bar malo sjaja Americi

    Odgovori

    • zoka

      26.11.2022 #3 Author

      tacno stvorice veliki gigant od amerike u ekonomskom privrednom i politickom smislu bez ratova i krize

      Odgovori

  • zoka

    26.11.2022 #4 Author

    tramp jedina nada u bolje sutra

    Odgovori

  • zoka

    26.11.2022 #5 Author

    tramp je nada za lepsu buducnost americi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...