nakon početka rata

Turizam u Izraelu beleži pad od 76 odsto u oktobru

BiznisSvetTurizam

7.11.2023 19:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Turizam u Izraelu beleži pad od 76 odsto u oktobru Turizam u Izraelu beleži pad od 76 odsto u oktobru
Turizam u Izraelu je u oktobru pao za 76 odsto godišnje zbog sukoba u pojasu Gaze i otkazivanja većine letova za i iz Tel... Turizam u Izraelu beleži pad od 76 odsto u oktobru

Turizam u Izraelu je u oktobru pao za 76 odsto godišnje zbog sukoba u pojasu Gaze i otkazivanja većine letova za i iz Tel Aviva, navodi se u izveštaju izraelskog Centralnog biroa za statistiku.

U izveštaju od ponedeljka se navodi da je 89.700 turista posetilo Izrael u oktobru, a da je većina ušla pre sedmog dana u mesecu, iznenadnog napada Hamasa na Izrael, prenosi Anadolu Agency.

Poređenja radi, broj međunarodnih dolazaka turista premašio je 370.000 tokom oktobra prošle godine, što ukazuje na značajnu štetu nanetu ovom sektoru.

Od kraja pandemije korona virusa, Izrael je pokrenuo promotivne kampanje za podsticanje turizma u nastojanju da se vrati na brojke iz 2019. godine, što nije postignuto do kraja 2022. godine, pokazuju izraelski statistički podaci.

Izveštaj od ponedeljka sa sajta Secret Flights, koji prati podatke o letovima, ukazuje na prosečan pad od 80 odsto letova do i sa međunarodnog aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu od izbijanja sukoba.

Na sajtu je objavljeno da je obavljeno oko 100 dnevno na aerodromu Gurion od početka sukoba, u poređenju sa 500 dnevnih letova pre rata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...