Železnička mreža u prestonici turske biće povećana na više od 380 kilometara

U Istanbulu otvorena nova linija metroa

InfrastrukturaInvesticijeSvetU fokusu

23.1.2023 17:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U Istanbulu otvorena nova linija metroa U Istanbulu otvorena nova linija metroa
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan) otvorio je brzu liniju metroa u Istanbulu, koja bi trebalo da poveže centar grada sa novim... U Istanbulu otvorena nova linija metroa

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan) otvorio je brzu liniju metroa u Istanbulu, koja bi trebalo da poveže centar grada sa novim aerodromom koji je ocenjen kao najprometniji u Evropi u toku prošle godine.

Kako izveštavaju turski mediji, metro je dug ukupno 31 kilometar i označava prvu železničku vezu sa najvećim aerodromom u Turskoj.

Obraćajući se na ceremoniji otvaranja, Erdogan je rekao da je, zahvaljujući novoj liniji metroa, od početne stanice do aerodroma moguće stići za 24 minuta, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Klix.ba.

„Metro linija će dodatno povećati mobilnost putnika i tereta, te će verovatno doprineti i stvaranju bržih veza sa Evropom“, piše Daily Sabah.

Erdogan je izjavio da će tom linijom saobraćati vozovi domaće proizvodnje.

„Vozila domaće proizvodnje i dizajna će saobraćati ovom linijom i koristiće domaće motore. U toku su i mnogi drugi projekti, a kada ih završimo, povećaćemo mrežu istanbulskog železničkog sistema na preko 380 kilometara“, poručio je Erdogan.

Ministar saobraćaja Turske Adil Karaismailoglu je saopštio da će linija metroa do aerodroma biti najbrža u Evropi, a saobraćaće se brzinom od 120 kilometara na sat.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...