NAJVEĆA NEZAPOSLENOST U SAD OD VELIKE DEPRESIJE Korona virus devastirao američku ekonomiju

IzdvajamoSvetVesti

8.5.2020 15:24 Autor: Julijana Vincan 1

NAJVEĆA NEZAPOSLENOST U SAD OD VELIKE DEPRESIJE Korona virus devastirao američku ekonomiju NAJVEĆA NEZAPOSLENOST U SAD OD VELIKE DEPRESIJE Korona virus devastirao američku ekonomiju
Stopa nezaposlenosti u SAD porasla je na 14,7 odsto, nakon što je oko 20,5 miliona radnika ostalo bez posla u aprilu, jer je pandemija... NAJVEĆA NEZAPOSLENOST U SAD OD VELIKE DEPRESIJE Korona virus devastirao američku ekonomiju

Stopa nezaposlenosti u SAD porasla je na 14,7 odsto, nakon što je oko 20,5 miliona radnika ostalo bez posla u aprilu, jer je pandemija korona virusa devastirala ekonomiju. Ukupan broj zahteva nezaposlenih za finansijsku pomoć od sredine marta dostigao je 33,3 miliona, odnosno oko 20 odsto radno sposobnih u SAD.

Pre samo dva meseca, stopa nezaposlenosti bila je 3,5 odsto, što je najniža vrednost u poslednjih 50 godina.

Prošle nedelje oko 3,17 miliona građana Amerike podnelo je zahteve za isplatu naknade, pokazali su sezonski podaci američkog Ministarstva rada. Sedmicu pre zabeleženo je gotovo 3,85 miliona zahteva, prenosi „US News“.

Posle najnovijeg porasta, stopa nezaposlenosti je najveća od vremena Velike depresije (1929-1933). Otkako je počela pandemija, Sjedinjene Američke Države pretrpele su najgori pad ekonomije u ovoj deceniji i najlošiji izveštaj o maloprodaji.

  • zorica

    5.6.2020 #1 Author

    Oni su vec duzi period u stagnaciji-..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...