USPOREN PAD EKONOMIJE RUSIJE Negativan rast BDP u prvih devet meseci 3,5 odsto

SvetVesti

21.10.2020 15:14 Autor: Vladimir Jokanović 0

USPOREN PAD EKONOMIJE RUSIJE Negativan rast BDP u prvih devet meseci 3,5 odsto USPOREN PAD EKONOMIJE RUSIJE Negativan rast BDP u prvih devet meseci 3,5 odsto
Negativni rast BDP Rusije usporio je u trećem kvartalu 2020. godine na 3,8 odsto, nakon što je u drugom kvartalu zabeležen pad za osam... USPOREN PAD EKONOMIJE RUSIJE Negativan rast BDP u prvih devet meseci 3,5 odsto

Negativni rast BDP Rusije usporio je u trećem kvartalu 2020. godine na 3,8 odsto, nakon što je u drugom kvartalu zabeležen pad za osam procenata. Prema rezultatima za prvih devet meseci ove godine zabeležen je pad ekonomije za 3,5 odsto, prema podacima Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije.

Pad ruskog BDP u septembru procenjen je na 3,2 odsto na godišnjem nivou, nakon pada od 3,7 odsto u avgustu i 4,4 procenta u julu, prenosi agencija Interfaks.

Ruski statistički zavod Rostat korigovao je prognozu rasta industrijske proizvodnje na negativnih 4,2 odsto sa ranije procenjenih 7,2 procenta. „Oporavak u septembru podržan je postepenim poboljšanjem pokazatelja rudarskog i transportnog sektora“, saopštilo je Ministarstvo.

U segmentu potrošačkih usluga takođe je nastavljena dinamika oporavka. Potrošačko tržište se stabilizuje nakon snažnog oporavka u letnjim mesecima. U građevinskom sektoru godišnja stopa rasta ostaje oko nule, dok je poljoprivredna proizvodnja usporena.

Tagovi
BDP RUSIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...