prema podacima američkog biroa za statistiku

Uvozne cene u SAD stabilne u decembru, izvozne u padu 0,9 odsto

BiznisSvet

18.1.2024 12:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Uvozne cene u SAD stabilne u decembru, izvozne u padu 0,9 odsto Uvozne cene u SAD stabilne u decembru, izvozne u padu 0,9 odsto
Uvozne cene u Sjedinjenim Američkim Državama ostale su nepromenjene u decembru na mesečnom nivou, dok su izvozne pale za 0,9 odsto, pokazuju podaci koje... Uvozne cene u SAD stabilne u decembru, izvozne u padu 0,9 odsto

Uvozne cene u Sjedinjenim Američkim Državama ostale su nepromenjene u decembru na mesečnom nivou, dok su izvozne pale za 0,9 odsto, pokazuju podaci koje je u sredu objavio Biro za statistiku rada Ministarstva rada.

Procena uvoznih cena je bila pad od 0,5 odsto, nakon istog procenta pada u novembru, prenosi Anadolu Agency.

„Cene uvoza iz SAD pale su za 1,6 odsto na godišnjem nivou prema podacima iz decembra“, navodi se u saopštenju agencije i dodaje da uvozne cene u SAD nisu rasle za 12 meseci od januara 2023.

Izvozne cene su u međuvremenu pale za 0,9 procenata u decembru treći mesec zaredom. Na godišnjem nivou, cene američkog izvoza pale su za 3,2 odsto u decembru, nakon što su u novembru pale za 5,2 procenta.

„Izvozne cene poljoprivrednih proizvoda pale su za 0,6 odsto u decembru nakon povećanja od 0,1 odsto u novembru“, navodi agencija.

„Cene za nepoljoprivredni izvoz pale su za 0,9 odsto u decembru nakon pada od jednog procenta u novembru i 0,9 odsto u oktobru“, dodaje se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...